Изберете
дестинация

Екскурзии в МЕКСИКО

Екскурзия МЕКСИКО, ГВАТЕМАЛА и ХОНДУРАС - ПОСЛЕДНИ МЕСТА!
Екскурзия МЕКСИКО, ГВАТЕМАЛА и ХОНДУРАС - ПОСЛЕДНИ МЕСТА! Мексико
Мексико е държава в Северна Америка, която граничи на север със САЩ, на югоизток с Гватемала и Белиз, на запад с Тихия океан и на изток с Мексиканския залив и Карибско море. Мексико е най-северната, и
...
» прочети повече
3590
15 дни / 13 нощувки





Маршрут:
Мексико сити, Паленке, Сан Кристобал де лас Касас, езерото Атитлан, Антигуа, Копан, Кампече, Ушмал, Тикал, Мерида, Чичен Ица, Канкун

Дати на заминаване:
16.11.2018


С включени самолетни билети и летищни такси в цената!

Люто, горещо, мариачи, текила.....Мексико. Страна на древните ацтеки и маи, величествени древни пирамиди, католически храмове и блестящи от стъкло съвременни небостъргачи, земя на мистериозни загадки, търсещи все още своя отговор, на полуразкрити тайни и на неразкрити богатства. Място, което испанските конкистадори превръщат в невероятна смесица от културни традиции и модерни тенденции.
В Националния антропологичен музей в столицата Мексико Сити ще се докоснете до най-голямата в света колекция от културата на маите, ацтеките, олмеките, толтеките и други народи от древно Мексико. Ще посетите древните останки в Теотиуакан и Паленке, а Ушмал и Мерида разкриват още повече от загадките на тази отдавна изчезнала цивилизация. Следва посещение и на Чичен Ица - едно от новите седем чудеса на света-.
Пътят води и до Гватемала - планинска държава с крайбрежни региони и обширни низини. Неголяма по площ, но изключително богата на архитектурни паметници и мистични руини. Страна, производител на едни от най-качествените кафе и ром в света. Усещане за магия създава екзотичната джунгла на Гватемала. Тикал е „мястото, където могат да се чуят гласовете на боговете“, където буйната растителност е обгърнала огромните пирамиди, опитвайки се да запази вековните тайни на маите и ацтеките.
Хондурас е малко позната туристическа дестинация. Удивително добре запазените храмове и дворци в Копан свидетелстват за изчезналата високоразвита култура на маите.
Пътуването завършва в Канкун, един от най-луксозните курорти в света, освежаващо потапяне в съвремието и възможност за осмисляне на натрупаните впечатления.

Доверете ни се и изберете „БУЛКАРТ ТРАВЪЛ” за осъществяване на Вашето пътуване до МЕКСИКО, ГВАТЕМАЛА И ХОНДУРАС, защото:
 • ще посетите места, включени в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО, в т. ч. Чичен Ица с Пирамидата на Пернатата змия - едно от новите 7 чудеса на света; историческия център на Мексико Сити, Театиуакан, Паленке, Ушмал, Кампече, Тикал, Антигуа, Копан; ще се насладите на уникални природни кътчета около високопланинското безотточно езеро Атитлан в Гватемала;
 • ще имате възможност да се потопите в атмосферата на Канкун - най-известният туристически център в Мексико;
 • предлагаме да се възползвате от специалния ни БОНУС при пътуването - посещение с корабче на Сантяго, едно от 12-те селища около ез. Атитлан;
 • осигуряваме оптимално съотношение между цена и качество;
 • нашите групи винаги се ръководят от представител на агенцията;
 • екскурзоводското обслужване е с превод на български език;
 • получавате актуална и изчерпателна информация преди и по време на Вашето пътуване;
 • ние сме регистриран туроператор и туристически агент с над 15-годишен опит.

ЖИВОТЪТ Е ЕДНО ДЪЛГО ПЪТУВАНЕ И НИЕ МОЖЕМ ДА ГО НАПРАВИМ ПО-ПРИЯТНО ЗАЕДНО!

Ден 1 - София – Мексико Сити
Полети София-Мексико Сити. Посрещане, трансфер до хотела. Нощувка.

Ден 2 - Мексико Сити (закуска и вечеря)
Разглеждане на Мексико Сити - историческия център (под егидата на ЮНЕСКО) - площад „Сокало”, около който са разположени много от най-красивите сгради от колониалния период, музеи, дворци и католически църкви – Катедралата,
Националния дворец и др. Разглеждане на основните зали на Националния антропологичен музей, в който се намира най-голямата в света колекция от културата на маите, ацтеките, олмеките, толтеките и други народи от древно Мексико, а също и обширна етнографска експозиция, посветена на народностите от съвременно Мексико. Сбирките на музея съдържат множество известни в цял свят експонати, като Камъкът на Слънцето, наричан календар на ацтеките, гигантски каменни глави на олмеки, съкровища на маите от Чичен Ица и Паленке и др. Свободно време. Нощувка.

Ден 3 - Мексико сити – Теотиуакан – Мексико Сити (закуска и вечеря)
Сутринта, пътуване до Теотиуакан (под егидата на ЮНЕСКО), като по пътя се посещава най-святата за християните в Мексико базилика - “Богородица от Гуадалупе” – покровителка на Мексико и религиозен символ на страната. „Театиуакан” в превод от езика науатъл означава “място, където се раждат богове”. Посещение на един от най-впечатляващите археологически ансамбли в света – Пирамидата на Слънцето (третата по големина пирамида в света), Пирамидата на Луната, площадите и улиците, Храма на Кетцалкоатл и др. Връщане в Мексико Сити. Нощувка.

Ден 4 - Мексико Сити – Вийаермоса – Паленке (закуска и вечеря)
Трансфер до летището и полет Мексико–Вийаермоса. Пътуване до Паленке (под егидата на ЮНЕСКО) и разглеждане на едни от най-важните паметници от времето на маите. Голяма част от историята на Паленке се разкава чрез йероглифите върху стените на паметниците. Руините тук датират от 226 г. пр. Хр. до падането му около 1123 г. сл. Хр. Нощувка.

Ден 5 - Паленке – Сан Кристобал де лас Касас (закуска и вечеря)
Пътуване до Сан Кристобал де лас Касас. Следва разглеждане на града, запазил чара си на провинциален колониален град със своите строги и аристократични къщи в близост до „Сокало”, както и такива с червени покриви. Настаняване в хотел и нощувка.

Ден 6 - Сан Кристобал де лас Касас (Мексико) - Атитлан (Гватемала) (закуска и вечеря)
Пътуване до високопланинското безотточно езеро Атитлан в Гватемала, едно от най-красивите в света. Намира се в планинската част на страната и е заобиколено от три вулкана, разположени в южната му част. Името му се превежда от езика на маите като “място, където дъгата добива цветове”. Езерото е свързано от древни времена с историята и културата на маите и до днес е известно като "вълшебното шаманско езеро". Атитлан се счита за най-дълбокото езеро в Централна Америка, макар дъното му да не е напълно изучено от специалистите. Според учените, то е образувано в кратера на вулкан, изригнал преди 84 хил. год. Атитлан представлява невероятна гледка от всеки ъгъл - независимо дали сте в ресторант на брега, в малка рибарска лодка или сте в индианското селце в планината. През последните години езерото започна да сменя цвета си от тъмносин на синьо-зелен. Специалистите твърдят, че това се дължи на виреещите там водорасли, които цъфтят през цялата година. Бреговете на езерото са осеяни с десетки селища. Пристигане в Атитлан. Настаняване в хотел и нощувка.

Ден 7 - Атитлан – Сантяго - Антигуа (Гватемала) (закуска и вечеря)
Посещение с корабче на Сантяго, едно от 12-те селища около езерото. По-голямата част от жителите му са типичните маи. В миналото е бил столица на гордите маи цутухил. Следва пътуване до някогашната столица на Гватемала - град Антигуа, живописно сгушен в подножието на притихнали вулкани. За съжаление, опустошително земетресение разрушава повечето исторически сгради в града. Антигуа запленява с многобройните си църкви, музеи, приказни руини и зелени паркове. Днес градът е част от Световното културно наследство на ЮНЕСКО и е една от най-красивите и интересни туристически дестинации в Гватемала. Разглеждане археологическата зона на града. Настаняване в хотел и нощувка.

Ден 8 - Антигуа (Гватемала) – Копан (Хондурас) (закуска и вечеря)
Пътуване до Копан и разглеждане на археологическия център на културата на маите (под егидата на ЮНЕСКО). Според археологическите разкопки, това място е населeно още около 1100 г. пр н.е. Между V и ІХ в. Копан процъфтява, като през този период е резиденция на 16 царе. Наричан е и „царският град сред джунглата“. Копан е един от най-красивите градове на маите, познати досега, особено прочут със скулптурите и йероглифските си надписи. Нощувка.

Ден 9 - Копан – Киригуа – Флорес (Гватемала) (закуска и вечеря)
Посещение на археологическата зона на гватемалския град Киригуа. Пристигане във Флорес. Старата част на града е разположена на брега на ез.Петен Ица. Именно тук е била последната независима територия на маите. През 1541 г., на път към Хондурас, Ернан Кортес стъпва на острова, но тъй като трябвало да продължи, не се и опитал да го завземе. Нощувка.

Ден 10 - Флорес – Тикал – Флорес (Гватемала) (закуска, обяд и вечеря)
Посещение на Тикал (под егидата на ЮНЕСКО), което на езика на маите означава „място, където могат да се чуят гласовете на боговете“. Смята се, че в миналото мястото е град-държава със стотици храмове, дворци и жилища на маите. Най-голямата забележителност на древния град е храмовата пирамида, наречена «Храм на Големия ягуар», в основата на която е открита гробница със скелета на един от владетелите на Тикал. Връщане във Флорес. Нощувка.

Ден 11 - Флорес – Кампече (Мексико) (закуска и вечеря)
Пътуване до Кампече, столица на едноименния щат. Градът е построен на мястото на старо рибарско селище на маите. Кампече, което очарова със своята архитектура от периода около 1700 г., днес е част от Световното културно наследство на ЮНЕСКО. Обновените сгради и стари каменни фасади връщат колониалния чар на града. Нощувка.

Ден 12 - Кампече – Ушмал – Мерида (закуска и вечеря)
Пътуване до Ушмал (под егидата на ЮНЕСКО), считан за върхово архитектурно постижение на древните маи. Посещение на археологическите паметници. Пътуване до столицата на провинция Юкатан - Мерида, където се съчетават привлекателността и изяществото на стара Европа с модерна космополитна култура - музеи, стари църкви, красиви правителствени сгради, паметници, сенчести площади, обградени от дървета. Свободно време. Нощувка.

Ден 13 - Мерида – Чичен Ица – Канкун (закуска и вечеря)
Сутринта отпътуване за Чичен Ица (ЮНЕСКО) и разглеждане на най-обширната археологическа зона в света на маите: Пирамидата на Пернатата змия (най-известната забележителност, едно от новите 7 чудеса на света), Игрището за топка, Обсерваторията, Храма на ягуара, Свещения кладенец (според легендите, там маите извършват жертвоприношения в чест на бога на дъжда Чаак) и др. Пътуване до района на Канкун, най-известният туристически център в страната. Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 14 - Канкун (закуска)
Свободно време. Трансфер до летището за полети до София (с прекачване).

Ден 15 - София
Пристигане в София.

Цена: от 3 590 € / 7 015 лв.

Цената е за група над 20 туристи и включва:
 • самолетни билети с включени летищни такси София–Мексико Сити и Канкун-София (с прекачване);
 • самолетен билет с включени летищни такси Мексико Сити–Вийаермоса;
 • трансфери летище-хотел-летище;
 • транспорт в Мексико, Гватемала и Хондурас с микробус/автобус (в зависимост от броя на туристите в групата);
 • 13 нощувки в двойна стая в хотели 3-4*, в т.ч.: в Мексико Сити (“Best Western Majestic”или подобен) - 3; в Паленке (“Chan-Kah Resort Village” или подобен) - 1; в Сан Кристобал де лас Касас (“Casa Vieja” 4* или подобен 3-4*) - 1; в Атитлан (“Villa Santa Catarina” 3* или подобен) - 1; в Антигуа (“Villa Colonial” 4* или подобен 3-4*) - 1; в Копан (“Marina” 4* или подобен 3-4*) - 1; във Флорес (“Villa Maya” или подобен) - 2; в Кампече (“Socaire” или подобен)- 1; в Мерида (“El Conquistador” или подобен)- 1; в Канкун (“Krystal Cancun” или подобен) - 1;
 • 13 закуски;
 • 1 обяд;
 • 12 вечери;
 • туристическа програма в Мексико сити;
 • туристическа програма в Теотиуакан;
 • туристическа програма в Паленке;
 • туристическа програма в Сан Кристобал де лас Касас;
 • туристическа програма в района на езерото Атитлан;
 • туристическа програма в Антигуа;
 • туристическа програма в Копан;
 • туристическа програма в Тикал;
 • туристическа програма в Кампече;
 • туристическа програма в Ушмал;
 • туристическа програма в Мерида;
 • туристическа програма в Чичен Ица;
 • входни такси на посещавани по програмата обекти;
 • водач от туристическа агенция „БУЛКАРТ ТРАВЪЛ”;
 • екскурзоводско обслужване с превод на български език.

Цената не включва:
 • гранични такси при влизане и/или напускане на страните – Мексико/Гватемала/Мексико - по 10 щат.дол.; Гватемала/Хондурас/Гватемала – по 5 щат.дол. (заплащат се лично на място; възможно е да бъдат променени);
 • застраховка за периода на пътуването с покритие 10 000 € - по 2 лв. на ден за туристи до 65 г.;
 • доплащане за единична стая – 955 лв.;
 • мероприятия и допълнителни екскурзии, посещавани по желание;
 • такса обслужване за местните екскурзоводи и шофьори;
 • напитки по време на храненията и др.разходи от личен характер.

Записване и плащане:
 • записването за екскурзията става след сключване на договор с „Булкарт Tравъл”, внасяне на депозит (капаро) в размер на 3500 лв.; пълно плащане на останалата част от сумата - не по-късно от 45 дни преди датата на отпътуване;

Допълнителни изисквания:
 • паспорт с валидност минимум 6 месеца след края на пътуването;
 • не се изисква издаване на входна виза за посещение на Мексико, Гватемала и Хондурас;
 • за посещаваните по програмата страни и райони няма изисквания за задължителна ваксинация;
 • туристи над 65 г. възраст доплащат за застраховка;
 • цената на самолетните билети е калкулирана при следните цени на полетите: София-Мексико Сити и Канкун-София – на стойност 1960 лв. и Мексико Сити-Вийаермоса 145 щат.дол., поради което подлежи на препотвърждение при конкретни резервации; цената на самолетните билети се счита за потвърдена само при издаването им, като Туроператорът запазва правото си на промяна в пакетната цена със съответната разлика.
 • в зависимост от полетното разписание може да има транзитна нощувка – не е включена в пакетната цена, както и трансферите летище-хотел-летище за нея;
 • пакетната цена е калкулирана при курс 1 щат.дол. = 1,65 лв.; при промяна на валутния курс с 2 % и повече Туроператорът запазва правото си да променя пакетната цена;
 • Туроператорът не може да гарантира вида на двойната стая - спалня или 2 отделни легла;
 • местата в автобуса/микробуса се определят по реда на записване за пътуването;
 • при окончателното плащане на пакета задължително се заплаща застраховката и се събира таксата за обслужване от местните екскурзоводи и шофьори – 45 щат.дол.;
 • „БУЛКАРТ ТРАВЪЛ” не поема отговорност при отказ за издаване на виза от страна на посолството; при отказ на виза таксите за услугата и цената на визата не се възстановяват;
 • Туроператорът предлага сключването на застраховка «Отмяна на пътуване», която обезщетява разходи в случай на анулиране или предсрочно прекратяване на предплатено туристическо пътуване – по желание, при сключване на договора;

 • Краен срок за уведомяване при недостатъчен брой туристи – 20 дни преди пътуването.

Туроператорът има сключена застраховка «Отговорност на туроператора» със ЗАД ”Алианц България” АД, бул. «Княз Дондуков» 59, София, тел. 02/9302126, за покриване отговорността за причинени вреди вследствие неразплащане с контрагентите си, вкл. и срещу неплатежоспособност и несъстоятелност.
Булкарт Tравъл запазва правото на промени в програмата и в последователността на изпълнението й.
Плащането към Туроператора може да бъде направено в офиса на фирмата, при оторизираните агенти или чрез банков превод по сметка на „Булкарт Травъл” ООД в УниКредит Булбанк – София: BG27 UNCR 9660 1009 3041 09.







Подобни оферти
Екскурзия МЕКСИКО и ГВАТЕМАЛА
маршрут:
Мексико сити, Теотиуакан, Паленке, Ушмал, Тикал, Мерида...
дати: 19.11.2018г. 
Почивка в МЕКСИКО на РИВИЕРА МАЙА-юли-октомври
маршрут:
Мадрид, Канкун, Ривиера Майа