Изберете
дестинация

Самолетни екскурзии до КИТАЙ

Екскурзия КИТАЙ (класически тур) – икономичен вариант
Екскурзия КИТАЙ (класически тур) – икономичен вариант Китай
Китайската народна република е държава, разположена в Източна Азия. По площ е на четвърто място в света след Русия, Канада и САЩ, а по население е първа. Столица е град Пекин. Китайската народна репуб
...
» прочети повече
3465
лв.
11 дни / 8 нощувки

Маршрут:
Пекин, Сиан, Шанхай


С включени самолетни билети и летищни такси в цената!

ПЪРВИТЕ ПЕЧЕЛЯТ! Първите 10 записали се ползват отстъпка 100 лв. от пакетната цена!* (*важи до 3 месеца преди датата на отпътуване)

Китай – мистериозна страна, люлка на древна цивилизация, велики научни открития и архитектурни достижения. Блестяща смесица от традиции и световен напредък, една от най-динамично развиващите се дестинации с дъх на зелен чай. Червени фенери, златни дракони, шумни пазари и стотици храмове, изпълващи въздуха с аромат на молитвени благовонни клечки. Страна на контрастите, която между високи небостъргачи и преплетени магистрали, е приютила в себе си вековните традиции, консервирала е живота на могъщите императори и техните дворци, оставила е открехната вратата към отминало величие и слава. Страна на коприната, перлите, нефрита, шедьоврите на изящното изкуство, миниатюрите, калиграфията. Символ на целомъдрието, търпението и хармонията, прозиращи под забързаното и динамично ежедневие.
Несъмнено пътуването започва от Пекин. Просторен мегаполис, с широки улици и булеварди отвеждащи до сърцето на града, където се намират световноизвестния площад Тианънмън и наречения от европейците Забранен град, с безбройните дворове и помещения, обитавани от императорското семейство, наложниците, евнусите и императорските слуги. Задължително за всички посетили Китай е посещението на Великата китайска стена, спираща дъха с внушителните си размери. И за да отдъхнете от хилядите впечатления, ще поседнете в приятна обстановка, където сръчни момичета ще Ви разкрият тайните на традиционната китайска чайна церемония.
Не по-малко вълнуващо е и пътуването с влак до следващата спирка – град Сиан, където Теракотената армия на Цин Шъхуан още пази гробницата на императора. Накрая ще се втурнете в динамичния и оживен мегаполис Шанхай, със своите шумни пазари и квартали. Няма как да останете безразлични към бетонната гора от небостъргачи и масивни постройки и да се слеете с атмосферата на космополитния град. Пътуването Ви завършва с круиз по река Хуанпу, със зрелищен спектакъл, образуван от светлините на нощен Шанхай.

Доверете ни се и изберете „БУЛКАРТ ТРАВЪЛ” за осъществяване на Вашето пътуване до КИТАЙ, защото:
 • ще имате възможност да посетите: Великата китайска стена – едно от новите 7 чудеса на света; Теракотената армия в Сиан, Ханджоу - една от 7-те древни столици на Китай, мегаполиса Шанхай и др.;
 • предлагаме да се възползвате от специалните ни БОНУСИ при пътуването: получаване на сертификат за изкачване на Великата китайска стена; участие в традиционна чайна церемония; посещение на фабрики за нефрити и за сладководни перли;
 • осигуряваме оптимално съотношение между цена и качество;
 • нашите групи винаги се ръководят от представител на агенцията;
 • екскурзоводското обслужване е на български език;
 • получавате актуална и изчерпателна информация преди и по време на Вашето пътуване;
 • ние сме регистриран туроператор и туристически агент с над 10-годишен опит.

ЖИВОТЪТ Е ЕДНО ДЪЛГО ПЪТУВАНЕ И НИЕ МОЖЕМ ДА ГО НАПРАВИМ ПО-ПРИЯТНО ЗАЕДНО!

Ден 1 - София – Доха
Полет от София за Пекин през Доха (излита в 20:40 ч.)

Ден 2 - Доха – Пекин (вечеря)
Кацане в Доха в 01:20 ч. В 02:10 ч. се излита за Пекин, където се пристига в 14:55 ч. Трансфер и настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка.

Ден 3 Пекин (закуска, обяд и вечеря)
Разглеждането на Пекин започва с посещение на Ламаисткия храм, който е един от най-големите и най-хубавите будистки храмове в града. Намира се в центъра на Пекин и е истинска перла в архитектурата на Китай. Построен е през 1694 г. като резиденция на сина на император Цин. Когато синът става император през 1723 г., се премества в Забранения град, а домът му е превърнат в будитски храм за монголски и будитски монаси, какъвто е и до днес. Ламаисткият храм представя тибетския будизъм. В последната постройка се намира най-голямата статуя на Буда в света. Направена от едно единствено дърво, тя е записана в рекордите на Гинес. Свободно време. Нощувка.

Ден 4 - Пекин – Великата китайска стена (закуска, обяд и вечеря)
Eкскурзия до Великата китайска стена, която се простира на 6000 км и е построена с цел защита на страната от варварите. Възможност за изкачване на Стената, за което ще получите сертификат. Посещение на фабрика за изделия от нефрит. Следобед тур по Свещения път, водещ до гробниците на императорите от династията Мин и запознаване с китайската теория за фън шуй. По желание - посещение на акробатично шоу. Нощувка.

Ден 5 - Пекин (закуска, обяд и вечеря)
Обиколката на китайската столица продължава с разглеждане на централната й част - пл. Тианънмън и Забранения град, който е най-големият дворец в света. Наблюдаване на традиционна чайна церемония. По желание - посещение на кунг-фу шоу. Нощувка.

Ден 6 - Пекин-Сиан (закуска, обяд и вечеря)
Разглеждане на Храма на Небето, един от най-значителните исторически паметници в Китай, съществуващ повече от 500 години. Посещение на фабрика за слаководни перли, където ще имате възможност да се запознаете с процеса на отглеждане на перли и производството на сувенири от тях. Следобед посещение на Летния дворец с една от четирите най-красиви градини в Китай. Разходка с Драконова лодка из езерото Кунмин. Пътуване с експресен влак (във вагон-кушет) до Сиан.

Ден 7 - Сиан (обяд и вечеря)
Пристигане в Сиан рано сутринта. Разглеждане на Музея на теракотената армия на Цин Шъхуан. Армията е колекция от над 8 хил. войници, които, заедно с каляските и конете, са в реален размер и са изработени от теракота. Височината на човешките фигури е различна, в зависимост от ранга на войните, като няма еднакви фигури – всяка е уникална. Теракотената армия е включена в Списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Разходка до площада с Кулата на камбаната и мюсюлманския квартал. По желание - посещение на традиционно шоу на Императорската трупа за песни и танци. Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 8 - Сиан - Шанхай (закуска и обяд)
Посещение на Голямата пагода на дивата гъска, където се счита, че е основан китайският будизъм. Служила за хранилище на множеството будистки сутри и фигури, донесени от Индия от Сюандзан – известен китайски будистки монах, учен, пътешественик и преводач. Разходка около стената на Стария град, откъдето има красива панорамна гледка към Сиан. Тя е най-старото, най-добре запазеното и най-голямото древно отбранително съоръжение, съществуващо в цял Китай до наши дни. Това, което можем да видим днес, е строено по времето на династията Мин. След реконструкция стената, останалата от династията Тан, станала 12 м висока, с дебелина 12-14 м на върха и 15-18 м в основата. Дълга е 13,7 км и е обградена от дълбок ров. На всеки 120 м има укрепление, което се подава от стената. Посещение на местна Галерия по изкуствата и урок по китайска калиграфия. В късния следобед отпътуване с влак за Шанхай.

Ден 9 - Шанхай (обяд и вечеря)
Пристигане в Шанхай сутринта. Посещение на Храма на нефритения Буда – тук навсякъде има статуи на Буда, в различни пози и с различни черти на лицето, като особено красива е статуята на легнал Буда, направена от цяло парче бял нефрит и украсена със скъпоценни камъни (с тегло 1 т и дължина 1,9 м). Разходка из прочутия Площад на народа с изглед към Операта, Кметството, из стария Шанхай, посещение на Френския квартал, планиран и подреден от французите през ХІХ-ХХ век. По желание - вечерен круиз по река Хуангпу, за да се види красотата на Шанхай, блестящ в неонови светлини. Нощувка.

Ден 10 - Шанхай (закуска и обяд)
По желание - качване на панорамната площадка на Финансовия център, откъдето се вижда цял Шанхай. Разходка по известните „Нанджинг” и „Пудонг Бунд Авеню”. Свободно време в космополитния град. Вечерта трансфер до летището и полети за София (в 23:50 ч. излита за Доха).

Ден 11 - София
Кацане в Доха в 04:30 ч. В 06:50 полет за София, където се каца в 12:00 ч.

Цена: от 3 465 лв.

Цената е за група над 20 туристи и включва:
 • самолетни билети с включени летищни такси София–Пекин и Шанхай-София;
 • трансфери летище-хотел-летище;
 • билети за влак Пекин-Сиан (вагон-кушет);
 • билети за влак Сиан-Шанхай (вагон-кушет);
 • транспорт с туристически автобус/микробус (в зависимост от броя на туристите в групата);
 • 6 нощувки в двойна стая в хотел 4*, в т. ч. в Пекин - 4; в Сиан - 1; в Шанхай – 1;
 • 2 нощувки във вагон-кушет - по една във влаковете Пекин-Сиан и Сиан-Шанхай;
 • пълен пансион (6 закуски; 8 обяда; 7 вечери, една от които е с прочутата „Патица по пекински”;
 • туристическа програма в Пекин;
 • екскурзия до Великата китайска стена с включен Сертификат за изкачването й;
 • туристическа програма в Сиан, включително посещение на Теракотената армия;
 • разходка с Драконова лодка из езерото Кунмин;
 • туристическа програма в Шанхай;
 • входни такси на посещавани по програмата обекти;
 • водач от туристическа агенция „БУЛКАРТ ТРАВЪЛ”
 • екскурзоводско обслужване с превод на български език.

Цената не включва:
 • консулска такса за издаване на виза за Китай (80 щат.дол.) + такса за обработка и подаване на документите за виза - 40 лв. (заплащат се при записване);
 • застраховка за времето на пътуването - по 2 лв. на ден (медицинската застраховка е с покритие 10 000 €);
 • мероприятия и допълнителни екскурзии, посещавани по желание (заявяват се и се заплащат при записване; цените са за група от минимум 10 туристи и подлежат на препотвърждаване), в т. ч.: акробатично шоу – 80 лв., кунг-фу шоу – 80 лв., традиционно шоу на Императорската трупа за песни и танци - 65 лв.; вечерен круиз по река Хуангпу – 80 лв.; качване на панорамната площадка на Финансовия център в Шанхай - 80 лв.; пътуване с влака-стрела в Шанхай – 80 лв. ;
 • доплащане за единична стая – 795 лв.;
 • такса обслужване за местните екскурзоводи и шофьори;
 • напитки по време на храненията и др.разходи от личен характер.

Записване и плащане:
 • записването за екскурзията става след сключване на договор с „Булкарт Tравъл”, внасяне на депозит (капаро) в размер на 1800 лв. и пълно плащане на останалата част от сумата не по-късно от 45 дни преди датата на отпътуване;
 • представяне на сканирано фотокопие на първите страници на паспорта с валидност минимум 6 месеца след края на пътуването.

Допълнителни изисквания и информация:
 • изисква се издаване на входна виза за посещение на страната; необходимо е представянето на паспорт с валидност минимум 6 месеца след края на пътуването и 1 снимка;
 • за посещаваните по програмата райони няма изисквания за задължителни ваксинации;
 • туристи над 65 г. възраст доплащат за застраховка;
 • цената на самолетните билети от и до София е калкулирана на база най-ниската тарифа по полети на Катарските авиолинии в момента на изготвяне на офертата (940 лв.), поради което подлежи на препотвърждение при конкретна резервация; цената на самолетните билети се счита за потвърдена само при издаването им, като Туроператорът запазва правото си на промяна в пакетната цена със съответната разлика;
 • в зависимост от цената на самолетните билети е възможна промяна на датите с до 2-3 дни;
 • в зависимост от полетното разписание може да има транзитна нощувка – не е включена в пакетната цена, както и трансферите летище-хотел-летище за нея;
 • пакетната цена е калкулирана при курс 1 щат.дол. = 1,74 лв.; при промяна на валутния курс с 2 % и повече Туроператорът запазва правото си да променя пакетната цена;
 • Туроператорът не може да гарантира вида на двойната стая - спалня или 2 отделни легла;
 • при окончателното плащане на пакета задължително се заплаща застраховката и се събира таксата за обслужване от местните екскурзоводи и шофьори – 40 щат.дол.;
 • „БУЛКАРТ ТРАВЪЛ” не поема отговорност при отказ за издаване на виза от страна на посолството; при отказ на виза таксите за услугата и цената на визата не се възстановяват;
 • местата в автобуса/микробуса се определят при внасяне на пълната сума за пътуването;
 • Туроператорът предлага сключването на застраховка, която обезщетява разходи в случай на анулиране или предсрочно прекратяване на предплатено туристическо пътуване – по желание, при сключване на договора;

Доплащане (при по-малко от 20 туристи в групата): 160 лв. - при група от 16-20 туристи; 480 лв. - при група от 10-15 туристи.

 • Краен срок за уведомяване при недостатъчен брой туристи – 15 дни преди пътуването.
 • Пътуването се осъществява при минимум 10 туристи.

Туроператорът има сключена застраховка «Отговорност на туроператора» със ЗАД ”Алианц България” АД, бул. «Княз Дондуков» 59, София, тел. 02/9302126, за покриване отговорността за причинени вреди вследствие неразплащане с контрагентите си, вкл. и срещу неплатежоспособност и несъстоятелност.
„БУЛКАРТ ТРАВЪЛ” запазва правото на промени в програмата и в последователността на изпълнението й.
Плащането към Туроператора може да бъде направено в брой или чрез банков превод по сметка на „Булкарт Травъл” ООД в УниКредит Булбанк – София: BG27 UNCR 9660 1009 3041 09.


Подобни оферти
Екскурзия КИТАЙ (с Янгшуо)
маршрут:
Пекин, Сиан, Гуйлин, Янгшуо, Шанхай, Суджоу
Eкскурзия КИТАЙ (класически тур)
маршрут:
Пекин, Сиан, Шанхай
Екскурзия БАГРИ от КИТАЙ
маршрут:
Пекин, Сиан, Ханджоу, Суджоу, Шанхай