Изберете
дестинация

Самолетни екскурзии до КИТАЙ

Екскурзия БАГРИ от КИТАЙ
Екскурзия БАГРИ от КИТАЙ Китай
Китайската народна република е държава, разположена в Източна Азия. По площ е на четвърто място в света след Русия, Канада и САЩ, а по население е първа. Столица е град Пекин. Китайската народна репуб
...
» прочети повече
4385
лв.
13 дни / 10 нощувки

Маршрут:
Пекин, Сиан, Ханджоу, Суджоу, Шанхай

Дати на заминаване:
03.09.2018
15.10.2018


С включени в цената входни такси, самолетни билети и летищни такси!

Китай – мистериозна страна, люлка на древна цивилизация, велики научни открития и архитектурни достижения. Блестяща смесица от традиции и световен напредък, една от най-динамично развиващите се дестинации с дъх на зелен чай. Червени фенери, златни дракони, шумни пазари и стотици храмове, изпълващи въздуха с аромат на молитвени благовонни клечки. Страна на контрастите, която между високи небостъргачи и преплетени магистрали, е приютила в себе си вековните традиции, консервирала е живота на могъщите императори и техните дворци, оставила е открехната вратата към отминало величие и слава. Страна на коприната, перлите, нефрита, шедьоврите на изящното изкуство, миниатюрите, калиграфията.
Несъмнено, пътуването започва от Пекин. Просторен мегаполис, с широки улици и булеварди отвеждащи до сърцето на града, където се намират световноизвестния площад Тианънмън и наречения от европейците Забранен град, с безбройните дворове и помещения, обитавани от императорското семейство, наложниците, евнусите и императорските слуги. Задължително за всички посетили Китай е посещението на Великата китайска стена, спираща дъха с внушителните си размери. И за да отдъхнете от хилядите впечатления, ще поседнете в приятна обстановка, където сръчни момичета ще Ви разкрият тайните на традиционната китайска чайна церемония.
Не по-малко вълнуващо е и пътуването с влак до следващата спирка – град Сиан, където Теракотената армия на Цин Шъхуан още пази гробницата на императора. Пътуването Ви отвежда до Ханджоу и Суджоу – живописни и зелени градове, където плаването по Западното езеро и китната Градина на захласа ще Ви отпусне и зареди с енергия. Спирането тук не е случайно - за да поемете глътка въздух, преди да се втурнете в динамичния и оживен мегаполис Шанхай, със своите шумни пазари и квартали. Няма как да останете безразлични към бетонната гора от небостъргачи и масивни постройки и да се слеете с атмосферата на космополитния град. Пътешествието Ви завършва с круиз по река Хуанпу, със зрелищен спектакъл, образуван от светлините на нощен Шанхай.

Доверете ни се и изберете „БУЛКАРТ ТРАВЪЛ” за осъществяване на Вашето пътуване до КИТАЙ, защото:
 • ще имате възможност да посетите Великата китайска стена – едно от новите 7 чудеса на света, Теракотената армия в Сиан, Ханджоу - една от 7-те древни столици на Китай, мегаполиса Шанхай и др.;
 • предлагаме да се възползвате от специалните ни БОНУСИ при пътуването - получаване на сертификат за изкачване на Великата китайска стена, участие в традиционна чайна церемония, посещение на фабрики за изделия от нефрит и за сладководни перли;
 • осигуряваме оптимално съотношение между цена и качество;
 • нашите групи винаги се ръководят от представител на агенцията;
 • екскурзоводското обслужване е с превод на български език;
 • получавате актуална и изчерпателна информация преди и по време на Вашето пътуване;
 • ние сме регистриран туроператор и туристически агент с над 15-годишен опит.

ЖИВОТЪТ Е ЕДНО ДЪЛГО ПЪТУВАНЕ И НИЕ МОЖЕМ ДА ГО НАПРАВИМ ПО-ПРИЯТНО ЗАЕДНО!

Ден 1 - София – Доха
Полет от София за Пекин през Доха.

Ден 2 - Доха – Пекин (вечеря)
Кацане в Доха. Полет за Пекин. Пристигане в Пекин, трансфер и настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка.

Ден 3 Пекин (закуска, обяд и вечеря)
Разглеждането на Пекин започва с посещение на Ламаисткия храм, който е един от най-големите и най-хубавите будистки храмове в града. Намира се в центъра на Пекин и е истинска перла в архитектурата на Китай. Построен е през 1694 г. като резиденция на сина на император Цин. Когато синът става император през 1723 г., се премества в Забранения град, а домът му е превърнат в будитски храм за монголски и будитски монаси, какъвто е и до днес. Ламаисткият храм представя тибетския будизъм. В последната постройка се намира най-голямата статуя на Буда в света. Направена от едно единствено дърво, тя е записана в рекордите на Гинес. Свободно време. Нощувка.

Ден 4 - Пекин – Великата китайска стена (закуска, обяд и вечеря)
Eкскурзия до Великата китайска стена, която се простира на 6000 км и е построена с цел защита на страната от варварите. Възможност за изкачване на Стената, за което ще получите сертификат. Посещение на фабрика за изделия от нефрит. Следобед тур по Свещения път, водещ до гробниците на императорите от династията Мин и запознаване с китайската теория за фън шуй. По желание - посещение на акробатично шоу. Нощувка.

Ден 5 - Пекин (закуска, обяд и вечеря)
Обиколката на китайската столица продължава с разглеждане на централната й част - пл. Тианънмън и Забранения град, който е най-големият дворец в света. Наблюдаване на традиционна чайна церемония. По желание - посещение на кунг-фу шоу. Нощувка.

Ден 6 - Пекин-Сиан (закуска и обяд)
Разглеждане на Храма на Небето, един от най-значителните исторически паметници в Китай, съществуващ повече от 500 год. Посещение на фабрика за слаководни перли, където ще имате възможност да се запознаете с процеса на отглеждане на перли и производството на сувенири от тях. Следобед посещение на Летния дворец с една от четирите най-красиви градини в Китай. Разходка с Драконова лодка из езерото Кунмин. Пътуване с експресен влак (във вагон-кушет) до Сиан.

Ден 7 - Сиан (обяд и вечеря)
Пристигане в Сиан рано сутринта. Разглеждане на Музея на теракотената армия на Цин Шъхуан. Армията е колекция от над 8 хил. войници, които, заедно с каляските и конете, са в реален размер и са изработени от теракота. Височината на човешките фигури е различна, в зависимост от ранга на войните, като няма еднакви фигури – всяка е уникална. Теракотената армия е включена в Списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Разходка до площада с Кулата на камбаната и мюсюлманския квартал. По желание - посещение на традиционно шоу на Императорската трупа за песни и танци. Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 8 - Сиан-Ханджоу (закуска, обяд и вечеря)
Трансфер до летището и полет Сиан-Ханджоу. Разглеждане на Ханджоу, една от 7-те древни столици на Китай, разположена живописно на брега на Западното езеро. Разходка с корабче по езерото. По желание - посещение на шоу от времето на династията Сон. Нощувка.

Ден 9 - Ханджоу-Суджоу (закуска, обяд и вечеря)
Разходка до храма Лин Ин. Свободно време и пътуване с автобус до Суджоу. Настаняване в хотел и нощувка.

Ден 10 - Суджоу-Шанхай (закуска, обяд и вечеря)
Обиколка на град Суджоу – Градината на захласа, стария град, първата в Китай фабрика за коприна и др. Пътуване с автобус до Шанхай. Настаняване в хотел и нощувка.

Ден 11 - Шанхай (закуска, обяд и вечеря)
Посещение на Храма на нефритения Буда – тук навсякъде има статуи на Буда, в различни пози и с различни черти на лицето, като особено красива е статуята на легнал Буда, направена от цяло парче бял нефрит и украсена със скъпоценни камъни (с тегло 1 т и дължина 1,9 м). Разходка по прочутия Площад на народа с изглед към Операта, Кметството, из стария Шанхай, посещение на Френския квартал, планиран и подреден от французите през ХІХ-ХХ век. По желание - вечерен круиз по река Хуангпу, за да се види красотата на Шанхай, блестящ в неонови светлини. Нощувка.

Ден 12 - Шанхай (закуска и обяд)
По желание - качване на панорамната площадка на Финансовия център, откъдето се вижда цял Шанхай. Разходка по известните „Нанджинг” и „Пудонг Бунд Авеню”. Свободно време в космополитния град. Вечерта трансфер до летището и полети за София (в 23:50 ч. излита за Доха).

Ден 13 - София
Кацане в Доха. Полет за София.

Цена: от 4 385 лв.

Цената е за група над 20 туристи и включва:
 • самолетни билети София–Доха-Пекин и Шанхай-Доха-София с включени летищни такси;
 • самолетен билет Сиан-Ханджоу с включени летищни такси;
 • трансфери летище-хотел-летище;
 • билет за влака Пекин-Сиан във вагон-кушет;
 • транспорт по програмата с туристически автобус/микробус (в зависимост от броя на туристите в групата);
 • 9 нощувки в двойни стаи в хотели 4*, в т.ч.: в Пекин – 4; в Сиан – 1; в Ханджоу – 1; в Суджоу – 1; в Шанхай – 2;
 • 1 нощувка във влака Пекин-Сиан във вагон-кушет;
 • пълен пансион (9 закуски; 10 обяда; 9 вечери, една от които е с прочутата „Патица по пекински”;
 • туристическа програма в Пекин;
 • екскурзия до Великата китайска стена;
 • туристическа програма в Сиан, включително посещение на Теракотената армия;
 • разходка с Драконова лодка из езерото Кунмин;
 • туристическа програма в Ханджоу;
 • туристическа програма в Суджоу;
 • туристическа програма в Шанхай;
 • входни такси на посещавани по програмата обекти;
 • водач от туристическа агенция „БУЛКАРТ ТРАВЪЛ”;
 • екскурзоводско обслужване с превод на български език.

Цената не включва:
 • консулска такса за издаване на виза за Китай (80 щат.дол.) + такса за обработка и подаване на документите за виза - 40 лв. (заплащат се при записване);
 • застраховка за времето на пътуването - по 2 лв. на ден (медицинската застраховка е с покритие 10 000 €);
 • мероприятия и допълнителни екскурзии, посещавани по желание (заявяват се и се заплащат при записване; цените са за група от минимум 10 туристи и подлежат на препотвърждаване), в т. ч.: акробатично шоу – 80 лв., кунг-фу шоу – 80 лв., традиционно шоу на Императорската трупа за песни и танци - 65 лв.; вечерен круиз по река Хуангпу – 80 лв.; качване на панорамната площадка на Финансовия център в Шанхай - 80 лв.; пътуване с влака-стрела в Шанхай – 80 лв.;
 • такса обслужване за местните екскурзоводи и шофьори;
 • доплащане за единична стая – 765 щат.дол.;
 • напитки по време на храненията и др.разходи от личен характер.

Записване и плащане:
 • записването за екскурзията става след сключване на договор с „Булкарт Tравъл”, внасяне на депозит (капаро) в размер на 2300 лв. и пълно плащане на останалата част от сумата не по-късно от 45 дни преди датата на отпътуване;
 • представяне на сканирано фотокопие на първите страници на паспорта с валидност минимум 6 месеца след края на пътуването.

Допълнителни изисквания и информация:
 • изисква се издаване на входна виза за посещение на страната; необходимо е представянето на паспорт с валидност минимум 6 месеца след края на пътуването и 1 снимка;
 • за посещаваните по програмата райони няма изисквания за задължителни ваксинации;
 • туристи над 65 г. възраст доплащат за застраховка;
 • цената на самолетните билети от и до София е калкулирана на база най-ниската тарифа по полети на Катарските авиолинии в момента на изготвяне на офертата (820 лв.), поради което подлежи на препотвърждение при конкретна резервация; цената на самолетните билети по програмата може да се променя и се счита за потвърдена само при издаването им, като Туроператорът си запазва правото на промяна в пакетната цена със съответната разлика; стойността на самолетния билет за вътрешния полет при евентуален отказ от пътуване не се възстановява и билетът не може да се презаверява;
 • в зависимост от цената на самолетните билети е възможна промяна на датите с до 2-3 дни;
 • в зависимост от полетното разписание е възможно да има транзитна нощувка – не е включена в пакетната цена, както и трансферите летище-хотел-летище за нея;
 • пакетната цена е калкулирана при курс 1 щат.дол. = 1,65 лв.; при промяна на валутния курс с 2 % и повече Туроператорът запазва правото си да променя пакетната цена;
 • Туроператорът не може да гарантира вида на двойната стая - спалня или 2 отделни легла;
 • при окончателното плащане на пакета задължително се заплаща застраховката и се събира таксата за обслужване от местните екскурзоводи и шофьори – 40 щат.дол.;
 • „БУЛКАРТ ТРАВЪЛ” не поема отговорност при отказ за издаване на виза от страна на посолството; при отказ на виза таксите за услугата и цената на визата не се възстановяват;
 • местата в автобуса/микробуса се определят по реда на записване за пътуването;
 • Туроператорът предлага сключването на застраховка, която обезщетява разходи в случай на анулиране или предсрочно прекратяване на предплатено туристическо пътуване – по желание, при сключване на договора;
Доплащане (при по-малко от 20 туристи в групата): 220 лв. - при група от 16-20 туристи; 710 лв. - при група от 10-15 туристи.

 • Краен срок за уведомяване при недостатъчен брой туристи – 20 дни преди пътуването.

 • Пътуването се осъществява при минимум 10 туристи.

Туроператорът има сключена застраховка «Отговорност на туроператора» със ЗАД ”Алианц България” АД, бул. «Княз Дондуков» 59, София, тел. 02/9302126, за покриване отговорността за причинени вреди вследствие неразплащане с контрагентите си, вкл. и срещу неплатежоспособност и несъстоятелност.
„БУЛКАРТ ТРАВЪЛ” запазва правото на промени в програмата и в последователността на изпълнението й.
Плащането към Туроператора може да бъде направено в офиса на фирмата, при оторизираните агенти или чрез банков превод по сметка на „Булкарт Травъл” ООД в УниКредит Булбанк – София: BG27 UNCR 9660 1009 3041 09.


Подобни оферти
маршрут:
Пекин, Сиан, Гуйлин, Янгшуо, Шанхай, Суджоу
дати: 03.09.2018г. 15.10.2018г. 
маршрут:
Пекин, Сиан, Шанхай
дати: 03.09.2018г. 15.10.2018г. 
маршрут:
Пекин, Сиан, Шанхай
дати: 03.09.2018г. 15.10.2018г.