Изберете
дестинация

Екскурзии КУБА

Екскурзия ОЧАРОВАТЕЛНАТА КУБА
6295
лв.
11 дни / 9 нощувки

Маршрут:
Хавана, Винялес, Залива на прасетата, Сиенфуегос, Тринидад, долината на Захарните мелници, Санкти Спиритус, Камагуей, Баямо, Ел Кобре, Сантяго де Куба

С включени самолетни билети и летищни такси в цената!

ПЪРВИТЕ ПЕЧЕЛЯТ!
Първите 10 записали се ползват отстъпка 100 лв. от пакетната цена!*
(*важи до 4 месеца преди датата на отпътуване)

ЖИВОТЪТ Е ЕДНО ДЪЛГО ПЪТУВАНЕ И НИЕ МОЖЕМ ДА ГО НАПРАВИМ ПО-ПРИЯТНО ЗАЕДНО!

Ден 1 - София – Хавана
Полети София - Хавана. Пристигане, трансфер и настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 2 - Хавана (закуска и обяд)
Пътуване до историческия център на града с Коко такси. Обиколка на централния парк; Капитолия, копие на този във Вашингтон; парк Братство; Китайския квартал; преминаване по Пасео дел Прадо, известната улица, която свързва центъра на Хавана с прочутия булевард „Малекон” (с дължина над 6 км, с 3-4 платна, създаващи усещане за пространство). Следва разходка из стария град. Обяд в хотел „Амбос Мундос”, където Хемингуей е имал собствена стая. Посещение на Музея на рома и дегустация. Панорамна обиколка на модерната част на Хавана с американски ретро автомобили. Вечерта по желание посещение на прочутото вариете „Тропикана” с включена вечеря. Нощувка.

Ден 3 – Хавана – Варадеро – Хавана (закуска)
Свободен ден. Възможност за еднодневна екскурзия до Варадеро - трансфер и свободно време за плаж. По време на престоя е осигурен обяд и ползване на плажните съоражения. Нощувка.

Ден 4 - Хавана – Залива на прасетата – Сиенфуегос (закуска и вечеря)
На път за Сиенфуегос, „Перлата на Юга“, се преминава покрай легендарния Залив на прасетата. Пътуването продължава към Сиенфуегос. Градът е основан през 1819 г. от френски и испански земевладелци. Това е едно от най-важните пристанища на южния бряг на Куба. Градската архитектура с пищни декорации в неокласически стил е успяла да се запази и до днес. През 2005 г. историческият център на града е обявен от ЮНЕСКО за част от културното наследство на човечеството. Панорамна обиколка на забележителностите - площад „Марти”, катедралата, „Паласио дел Вайе” и др. Нощувка.

Ден 5 - Сиенфуегос – Тринидад (закуска и вечеря)
Отпътуване за Тринидад, най-старият град в Куба. Създаден от Диего Веласкес през 1515 г. под името „Ла Сантисима Тринидад”, днес градът е смесица от национални традиции и легенди. Тринидад има най-много запазени стари сгради и църкви, поради което през 1988 г. ЮНЕСКО го обявява за град-музей със световно значение. Разходка из калдъръмените улички на града. Посещение на Двореца Брунет, който днес е романтичен музей, Църквата на Пласа Майор с прекрасните цветни къщички, Каса Алфареро – прочута грънчарска работилница, чиято история датира още от 19 век. Следва кратка почивка в ресторант „Канчанчара” за коктейл под звуците на традиционна музика. Свободно време. Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 6 - Тринидад – Санкти Спиритус – Камагуей (закуска и вечеря)
Отпътуване за "Долината на захарните мелници" (ЮНЕСКО) - серия от три долини, център на производството на захарна тръстика през ХVІІІ и ХІХ в. Тук е имало над 70 захарни мелници и плантации, в които работели над 30 хил. роби. Най-впечатляващо и почти напълно запазено е имението на захарните барони „Манака Иснага”. В него могат да се видят къщите за роби и 45-метровата надзирателна кула, откъдето са били наблюдавани. Камбаната на кулата сигнализирала за началото и края на работния ден. Отпътуване за Санкти Спиритус - един от седемте колониални градове, основани от испанците, и панорамна обиколка на града, който се отличава с добре запазено архитектурно богатство. Отпътуване за Камагуей, третият по големина град в Куба. Първоначално жителите му се установяват на брега на морето и го наричат Санта Мария де Пуерто дел Принсипе. Непрекъснатите набези от карибски пирати карат населението да търси спасение към вътрешността на Куба, което довежда до преместването на града на мястото, на което е днес. Камагуей се гордее с многобройните си архитектурни паметници и целият му исторически център е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство. Панорамна обиколка на града. Нощувка.

Ден 7 - Камагуей – Баямо – Ел Кобре - Сантяго де Куба (закуска и вечеря)
Отпътуване за Баямо и посещение забележителностите на града. Тук, на Площада на химна, кубинските патриоти са изпяли за пръв път националния химн на Куба – Ла Баямеса. Спирка за посещение на "Ел Кобре"- кубинското светилище на Дева Мария, в подножието на Сиера Маестра. Името Ел Кобре идва от думата „мед“ и е свързано с медните мини, действащи по-рано в областта. Това светилище на Дева Мария е най-важното място за поклонение в Куба. Всяка година на 8 септември, когато е празникът на Девата от Кобре, хиляди хора участват в процесията. През 1916 г. Девата на Милосърдието от Кобре е обявена от Папа Бенедикт ХV за покровителка на Куба. Пътуване към Сантяго де Куба – вторият по големина град в Куба с население от 400 000 жители. Пристигане и настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 8 - Сантяго де Куба (закуска и вечеря)
Oснован през 1514 г., Сантяго де Куба е един от най-живописните градове в страната. Поради изключителните си географски условия е първата столица на Куба до 1556 г. (в продължение на 67 год.). Разположен около огромен залив на Карибско море и близо до Сиера Маестра, Сантяго де Куба съжителства с морето и планината. Това определя климата му като топъл и влажен и в същото време очарова с красивите си пейзажи, богато съчетани с градски, естествени и морски елементи. В Сантяго де Куба са запазени исторически ценности - първата къща в Америка, първата катедрала в Куба, първата медна мина на открито в цяла Америка, както и първият музей в страната. Градът е люлка на всички музикални жанрове в Куба. Населението му се слави с освободителните си подвизи. Обиколката на града включва: парк „Сеспедес”, Ел Моро, площад „Марте”, музеят на Диего Веласкес, Каса де ла Трова – посветена на едноименния музикален стил (посещавана и от Пол Маккартни при посещението му в града), крайбрежният булевард „Малекон”, пешеходна разходка в центъра на града. По желание посещение на Музея на рома и дегустация. Нощувка.

Ден 9 - Сантяго де Куба - Хавана (закуска)
Пътуване до летището за полет до Хавана. Пристигане, трансфер и настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка.

Ден 10 - Хавана - София (закуска)
Свободно време в Хавана с възможност за включване в тура „Пътят на Хемингуей” - посещение на музея на Хемингуей във Финка Вихиа. Посещение на малкото рибарско селище Кохимар, разположено на изток от Хавана. На това място Хемингуей е обичал да плава с лодката си. Екскурзията продължава с посещение на известния бар Флоридита, където Хемингуей е пиел своето дайкири и другото му любимо място – Бодегита дел Медио, където е пиел мохито си. Трансфер до летището за полети до София.

Ден 11 - София
Пристигане в София.

Цена: от 6 295 лв.


Цената е за група над 20 туристи и включва:
• самолетни билети с включени летищни такси по маршрута София–Хавана-София (с прекачване);
• самолетен билет с включени летищни такси Сантяго де Куба-Хавана;
• трансфери летище-хотел-летище;
• транспорт в Куба с автобус/микробус (в зависимост от броя на туристите в групата);
• 4 нощувки в стая с 2 легла в хотел “ROC Presidente” 4* или подобен 3-4* в Хавана;
• 1 нощувка в стая с 2 легла в хотел “Jagua” 4* или подобен 3-4* в Сиенфуегос;
• 1 нощувки в стая с 2 легла в хотел ”Brisas Trinidad del mar” 4* или подобен 3-4* в Тринидад;
• 1 нощувки в стая с 2 легла в хотел “ Caminos de Hierro” 4* или подобен 3-4* в Камагуей;
• 2 нощувка в стая с 2 легла в хотел „Casa Granda” 4* или подобен 3-4* в Сантяго де Куба;
• 9 закуски;
• 1 обяд;
• 5 вечери;
• туристическа програма в столицата Хавана;
• преминаване през Залива на прасетата;
• туристическа програма в Сиенфуегос;
• туристическа програма в Тринидад;
• туристическа програма в Санкти Спиритус;
• туристическа програма в Камагуей;
• туристическа програма в Баямо;
• посещение на Ел Кобре - кубинското светилище на Дева Мария;
• туристическа програма в Сантяго де Куба;
• входни такси на посещавани по програмата обекти;
• водач от туристическа агенция „БУЛКАРТ ТРАВЪЛ”;
• екскурзоводско обслужване с превод на български език.

Цената не включва:
• виза за Куба – 15 щат.дол. (когато документите се подават лично) и 40 щат.дол. (когато се подават от друг);
• гранична такса при напускане на Куба - 32 щат.дол. (заплаща се лично на място)
• мероприятията и екскурзиите по желание (цените са валидни при група от минимум 10 туристи) – Варадеро (с включен обяд + трансфери) - 175 лв.; посещение на прочутото вариете „Тропикана” – 225 лв. (с включени трансфери и вечеря); дегустация в Музея на рома в Сантяго де Куба – 35 лв.; тур „По пътя на Хемингуей” – 105 лв.
• застраховка за времето на пътуването - по 2 лв. на ден (медицинската застраховка е с покритие 10 000 €);
• доплащане за единична стая – 595 лв.;
• транзитна нощувка и трансфери летище-хотел-летище за нея – ако се налага заради полетното разписание;
• такса обслужване за местните екскурзоводи и шофьори;
• напитки по време на храненията и др. разходи от личен характер.

Записване и плащане:
• записването за екскурзията става след сключване на договор с „Булкарт Tравъл”, внасяне на депозит (капаро) в размер на 1500 лв.; второ плащане от 1500 лв. – до 75 дни преди датата на отпътуване; пълно плащане на останалата част от сумата - не по-късно от 45 дни преди датата на отпътуване;
• представяне на сканирано фотокопие на първите страници на паспорта с валидност минимум 6 месеца след края на пътуването.

Допълнителни изисквания:
• паспорт с валидност минимум 6 месеца след края на пътуването;
• за посещение на Куба се изисква виза, която следва да бъде получена предварително (от Посолството на Куба в София);
• за посещаваните по програмата райони в Куба няма изисквания за задължителна ваксинация;
• туристи над 65 г. възраст доплащат за застраховка;
• цената на самолетните билети е калкулирана на база най-ниската тарифа в момента на изготвяне на офертата - за полетите София-Хавана-София – на стойност 1900 лв., поради което подлежи на препотвърждение при конкретна резервация; цената на самолетните билети се счита за потвърдена само при издаването им, като Туроператорът запазва правото си на промяна в пакетната цена със съответната разлика;
• в зависимост от цената на самолетните билети е възможна промяна на датите с до 2-3 дни;
• в зависимост от полетното разписание може да има транзитна нощувка – не е включена в пакетната цена, както и трансферите летище-хотел-летище за нея;
• пакетната цена е калкулирана при курс 1 щат.дол. = 1,74 лв.; при промяна на валутния курс с 2 % и повече Туроператорът запазва правото си да променя пакетната цена;
• Туроператорът не може да гарантира вида на двойната стая - спалня или 2 отделни легла;
• местата в автобуса/микробуса се определят по реда на записване за пътуването;
• при окончателното плащане на пакета задължително се заплаща застраховката и се събира таксата за обслужване от местните екскурзоводи и шофьори – 30 щат.дол.;
• „БУЛКАРТ ТРАВЪЛ” не поема отговорност при отказ за издаване на виза от страна на посолството; при отказ на виза таксите за услугата и цената на визата не се възстановяват;
• цените на допълнителните екскурзии и мероприятия подлежат на препотвърждаване;
• Туроператорът предлага сключването на застраховка «Отмяна на пътуване», която обезщетява разходи в случай на анулиране или предсрочно прекратяване на предплатено туристическо пътуване – по желание, при сключване на договора;

Доплащане (при по-малко от 20 туристи в групата): при група от 16-20 туристи - 180 лв.; при група от 10-15 туристи - 440 лв.

Краен срок за уведомяване при недостатъчен брой туристи – 15 дни преди пътуването.

Пътуването се осъществява при минимум 10 туристи.

Туроператорът има сключена застраховка «Отговорност на туроператора» със ЗАД „Алианц България”, бул. „Княз Дондуков” № 59, София, тел. 02/9302126, за покриване отговорността за причинени вреди вследствие неразплащане с контрагентите си, вкл. и срещу неплатежоспособност и несъстоятелност.
Булкарт Tравъл запазва правото на промени в програмата и в последователността на изпълнението й.
Плащането към Туроператора може да бъде направено в офиса на фирмата, при оторизираните агенти или чрез банков превод по сметка на „Булкарт Травъл” ООД в УниКредит Булбанк – София: BG27 UNCR 9660 1009 3041 09
Подобни оферти
маршрут:
Мадрид, Хавана, Варадеро
дати: 27.12.2017г. 30.12.2017г. 
маршрут:
Мадрид, Варадеро
дати: 03.01.2018г. 07.01.2018г. 
маршрут:
Мадрид, Хавана, Варадеро
дати: 02.05.2018г. 04.05.2018г. 
маршрут:
Мадрид, Хавана, Варадеро
дати: 02.05.2018г. 04.05.2018г. 
КОЛЕДА и НОВА ГОДИНА в КУБА (ХАВАНА и ВАРАДЕРО)
маршрут:
Мадрид, Хавана, Мадрид
дати: 23.12.2017г. 27.12.2017г.