Изберете
дестинация

Екскурзии ИНДИЯ

Екскурзия НЕПОЗНАТАТА ИНДИЯ
Екскурзия НЕПОЗНАТАТА ИНДИЯ Индия
Индия е най-голямата страна в Южна Азия и втора по население в света след Китай. Разположена е на полуостров Индустан (като изключим Лакадивските, Андаманските и Никобарските острови), на юг от Химала
...
» прочети повече
4495
лв.
14 дни / 11 нощувки

Маршрут:
Джайпур, Пушкар, Мандава, Биканер, Джайсалмер, Джодпур, Луни, Ранакпур, Удайпур, Маунт Абу, Ахмедабад, Мумбай

ПЪРВИТЕ ПЕЧЕЛЯТ!
Първите 10 записали се ползват отстъпка 100 лв. от пакетната цена!*
(*важи до 3 месеца преди датата на отпътуване)

Ден 1 - София-Доха
Полет София-Доха (13:25-18:05 ч.).

Ден 2 - Доха - Делхи - Джайпур (вечеря)
Полет Доха-Делхи (02:45-08:45 ч.). Пристигане в Делхи. Пътуване до Джайпур, столица на щата Раджастан. Настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка

Ден 3 - Джайпур – Пушкар (175км) (закуска и вечеря)
Пътуване до Пушкар. Градчето е построено около езеро с необикновено правилна форма и е обградено от 4 високи хълма, всеки от които стърчи самотен в по една от посоките на света. Следобед посещение на Храма на Брахма–Създателя, към който водят мраморни стъпала. Пред светилището има сребърна костенурка. Посещение на Свещеното езеро – пъстроцветното езеро Пушкар е заобградено от 52 гата. Нощувка.

Ден 4 - Пушкар – Навалгар - Мандава (250 км) (закуска и вечеря)
Пътуване до Мандава. По път посещение на Навалгар, където се разглеждат къщи, изписани с фрески между 1830 и 1900 г. с помощта на техниката, наречена fresco buono – рисунък върху влажен гипс, полиран с ахат или друг твърд камък и фиксиран с кокосово масло. Хиляди рисунки покриват външните и вътрешни стени на всичките храмове, къщи, беседки, кладенци наоколо с най-разнообразни сюжети: исторически изображения, сцени от всекидневието и най-вече религиозни и митологически мотиви. Фреските, направени след 1930 г., са още по-впечатляващи от ранните – майсторите-художници изобразяват автомобили, аероплани и телефони. Ярките им цветове са от различен произход – растителен (индиго, шафран), минерален (червен камък, вар) или животински. Пристигане в Мандава и настаняване в хотел. Посещение на хавелите (частните имения, на персийски означава „оградено пространство”), изрисувани със съвременни сцени и стъклописи ,изобразяващи ловни сцени, молитствени процесии и др. Нощувка.

Ден 5 - Мандава – Биканер (205 км) (закуска и вечеря)
Пътуване до Биканер и разглеждане забележителностите на града: дворецът Лалгар, построен от махараджа Ганга Сингх, където основната забележителност е фината майсторска резба върху червен пясъчник; комплексът Джунгара, построен през 1593 г., състоящ се от 37 дворци, храмове и павилиони, а днес е Музей на миниатюри. Нощувка.

Ден 6 - Биканер – Джайсалмер (310 км) (закуска и вечеря)
Пътуване до Джайсалмер, наричан Златния град или Медения град, заради златистите отблясъци, които особено при изгрев и залез хвърлят старинните сгради, построени от жълтеникав пясъчник. Издига се сред пясъците като приказно царство. Марко Поло живял тук по своя път към Китайската империя. Настаняване в хотел. По залез - разходка на гърба на камила. Нощувка.

Ден 7 - Джайсалмер (закуска и вечеря)
Посещение на Джайсалмер Форт (крепостта в Джайсалмер, направена от жълт пясъчник). Построена е през 1156 г. и е сред най-старите в днешния Раджастан. Тя има твърде бурна история, защото Джайзалмер бил разположен точно на пътя на керваните от Персия, Арабия и Централна Азия, които носели подправки, коприна и ядки. Дългата крепостна стена с 99 бастиона опасва цялото възвишение Трикута. Отдалеч крепостта прилича на гигантски пясъчен замък. Кулата Тазия (Tazia Tower) се състои от 5 нива, на всяко от които има балкони с невероятна резба. Разглеждане на джайнистките храмове, считани за най-старите и най-красивите по рода си. Посещение на няколко частни имения – Патвон Ки хавели (Patwon Ki) на 5 етажа с изключителна резба (като дантела); Натмали – Ки хавели (Nathmalji Ki), впечатляващ със своите каменни рамки на прозорците. Нощувка.

Ден 8 - Джайсалмер – Джодпур – Луни (325 км) (закуска и вечеря)
Пътуване до втория по големина град на Раджастан - Джодпур, наричан Синият град – заради боядисаните в синьо къщи. Разположен е в подножието на крепосттта Мерангар, най-голямата в Раджастан, която никой не е успявал да превземе през последните повече от 500 год. Следобед посещение на построения на стръмно възвишение Мерангар форт, древен дом на династията Ратор. Според хрониките 10 хил. работници и 500 слона са работили при изграждането, отнело повече от 10 год. Кралския кенотаф Джасвант Тада е построен от мрамор в памет на махараджа Джасвант Сингх II. Говори се, че Джасвант Тада е свещено място, в което желанията се сбъдват. Разглеждане на часовниковата кула и пазара Садар, където и до ден днешен се е запазила културата на едновремешните базари. Пътуване към Луни. Нощувка.

Ден 9 - Луни – Ранакпур – Удайпур (230 км) (закуска и вечеря)
Пътуване до Удайпур. По път - посещение на Ранакпур, един от най-изумителните джайнистки храмови комплекси, построен през XV в. Многобройни кули, наречени шикари, или пирамиди, увенчават покрива на целия ансамбъл. Те символизират лотосовото хвърчило, което видял в мечтите си неговият създател Джарна Шах. Пристигане в Удайпур, наричан Индийската Венеция или Градът на езерата. Слави се и с прозвището Белият град. Сгушен е в пазвите на планините Аравали, а улиците и дворците са разположени между няколко живописни езера. Къщите му с варосани стени са украсени с весели живи рисунки в ярки цветове. Строителството на града край брега на изкуственото езеро Пичола започнало през 1568 г. Удай Сингх го наричал приживе „града, където Слънцето изгрява”. Разположен на 3 езера, 300-хилядният Удайпур е един от най-живописните и романтични градове в Раджастан. Круиз по залез слънце по езерото Пичола. Нощувка.

Ден 10 - Удайпур (закуска и вечеря)
Посещение на Градския дворец, разположен на възвишение и създаващ усещане за магия с белия си цвят. Днес е превърнат в музей. Следва посещение на Стария град и разглеждане на храма Джагдиш, построен в средата на XVII в. – образец на индоарийската архитектура, известен с внушителната бронзова статуя. Посещение на изключително модерния Сахелийон–Ки–Бари – комплекс от мраморни павилиони, лотусово езеро и фонтани. Построен за 48-те момичета, които като слуги са били част от зестрата на една удайпурска принцеса. Свободно време. Нощувка.

Ден 11 - Удайпур – Маунт Абу (175 км) (закуска и вечеря)
Пътуване до Маунт Абу, свещено място от най-древни времена. Има поверие, че синът на Адинат построил храм, който посветил на баща си. Много по-късно тук дошъл и Махавира, последван от хиляди джайнисти, за да търси просветление. Следобед разглеждане на известните джайнистки храмове Дилвара – изключителен пример за джайнистка архитектура. Построени са между XI и XIII в. и привличат с уникалните си мраморни резби. За да се стигне до централното светилище, посветено на храмовия патрон, и в двата храма се минава през вътрешни дворове с по 52 еднакви клетки с изображения на светци. Нощувка.

Ден 12 - Маунт Абу – Ахмедабад (закуска и вечеря)
Пътуване до Ахмeдабад. По път разглеждане на уникалното хранилище за вода Рани Ки Вав (Rani–Ki-Vav), с филигранни скулптури на 7 етажа под земята, чийто красиво гравирани стълби са построени през 1152 г. Това е най-големият по рода си кладенец, намерен в Патан. Следва посещение на Храма на Слънцето в Модера, построен през 1026 г. по времето на крал Бимдев I от династията Соланки. Проектиран е така, че при слънчевото равноденствие лъчите осветяват образа на Сурая. Пътуването продължава до Ахмедабад. Нощувка.

Ден 13 - Ахмедабад – Мумбай (закуска и вечеря)
Разглеждане забележителностите на Ахмедабад. Сутринта посещение на текстилния музей Калико, където могат да се видят различни експонати – килими, пана, носии и др. Разглеждане на Джама Масджид, известна с галерията си от 250 рисувани колони, една от най-хубавите джамии в Азия. В близост се намират и Теен Дарваза (трите порти), издълбани в пясъчник, и др. Посещение на ашрама Сабармати, който е бил щаб на Ганди по време на борбата за независимост на Индия. Трансфер до летището за полет до Мумбай (15:35/16:45 ч.). Пристигане в Мумбай и панорамна обиколка на града. Трансфер до летището за полет до България.

Ден 14 - Мумбай – София
Полети Мумбай-Делхи (04:10-05:05 ч.) и Делхи-София (14:15-19:15 ч.).

Цена: от 4 495 лв.


Цената е за група над 20 туристи и включва:
• самолетни билети и летищни такси София–Делхи и Мумбай–София;
• трансфери летище-хотел-летище;
• транспорт с автобус / микробус в Индия;
• 1 нощувка в стая с 2 легла в хотел „Fortune Select Metropolitan” 5* или подобен 4-5* в Джайпур;
• 1 нощувка в стая с 2 легла в хотел „Pushkar Palace” 3* или подобен в Пушкар;
• 1 нощувка в стая с 2 легла в хотел „Castle Mandawa” (национално наследство) или подобен в Мандава;
• 1 нощувка в стая с 2 легла в хотел „Lallgarh Palace” (национално наследство) или подобен в Биканер;
• 2 нощувки в стая с 2 легла в хотел „Fort Rajwada” 4* или подобен 3-4* в Джайсалмер;
• 1 нощувка в стая с 2 легла в хотел „Devi Bhawan” 3* или подобен в Джодпур;
• 2 нощувки в стая с 2 легла в хотел „Kankarwa Haveli” (национално наследство) или подобен 3-4*в Удайпур;
• 1 нощувка в стая с 2 легла в “Bikaner Palace” (национално наследство) или подобен в Маунт Абу;
• 1 нощувка в стая с 2 легла в хотел „Caspia” 5* или подобен 4-5* в Ахмедабад;
• 11 закуски;
• 12 вечери;
• туристическа програма в Пушкар;
• туристическа програма в Мандава;
• туристическа програма в Биканер;
• туристическа програма в Джайсалмер;
• туристическа програма в Джодпур;
• туристическа програма в Удайпур;
• туристическа програма в Монт Абу;
• туристическа програма в Ахмедабад;
• панорамна обиколкана Мумбай;
• входни такси за посещавани по програмата обекти;
• водач от туристическа агенция „Булкарт Травъл”
• екскурзоводско обслужване на български език.

Цената не включва:
• входна виза за Индия – 100 лв. (заплаща се при записване) и такса за обработка на документите за виза - 40 лв.;
• застраховка за времето на пътуването - по 2 лв. на ден (медицинската застраховка е с покритие 10 000 €);
• доплащане за единична стая – 1 045 лв.;
• мероприятия и допълнителни екскурзии, посещавани по желание;
• такса обслужване за местните екскурзоводи и шофьори.

Записване и плащане:
• записването за екскурзията става след сключване на договор с „Булкарт Tравъл”, внасяне на депозит (капаро) в размер на 2000 лв. и пълно плащане на останалата част от сумата се извършва не по-късно от 45 дни преди датата на отпътуване;
• за посещение на Индия се изисква се издаване на входна виза (получава се предварително от Посолството на Индия в София, ул. „Алфред Нобел” № 4);

Изисквания за издаване на туристическа виза за посещение на Индия:
• попълнен формуляр с лични данни, необходими за издаване на виза - формуляри за кандидатстване за визи за Индия трябва да бъдат подавани онлайн само на адрес: http://indianvisaonline.gov.in/visa (препорьчва се да бъде прикачена и снимката при подаването на документите онлайн - мин. 350 х 350 pixels / мaкс. 1000 х 1000 pixels);
• След подаването на документите онлайн, Посолството се свързва с кандидата, за да го информира за датата и часа, в които ще трябва да се яви лично за провеждане на интервю и за вземане на биометрични данни (Посолството ще се свързва с кандидатите за виза с цел насрочване на интервю най-рано на следващия работен ден след подаване на формуляра за виза онлайн или когато е възможно след това. Интервютата се провеждат само в дните от понеделник до петък между 10.00 и 12.30 ч.); документите за виза трябва да бъдат подадени поне 14 работни дни преди датата на отпътуване за Индия;
• при явяване на интервю в Посолството е необходимо представянето на:
  • паспорт с валидност минимум 6 месеца след края на пътуването, с поне 2 празни страници за поставяне на визата;
  • разпечатано и подписано копие на формуляра за виза, който е подаден онлайн
  • 2 цветни снимки с размери 5.08 x 5.08 см
  • двупосочен самолетен билет (самолетни билети за влизане в Индия, както и за напускане на страната);
• такса от 100 лв. за туристическа виза с валидност до 6 месеца (заплаща се в брой в лева); платена такса не подлежи на възстановяване

Допълнителни изисквания:
• за посещаваните в програмата райони в Индия няма задължителни изисквания за ваксинация;
• туристи над 65 г. възраст доплащат за застраховка;
• цената на самолетните билети София–Делхи и Мумбай-София е калкулирана на база най-ниската тарифа по полети на Катарските авиолинии в момента на изготвяне на офертата (1030 лв.), поради което подлежи на препотвърждение при конкретна резервация; цената на самолетните билети може да се променя и се счита за потвърдена само при издаването им, като „БУЛКАРТ ТРАВЪЛ” запазва правото си на промяна в пакетната цена със съответната разлика.
• в зависимост от цената на самолетните билети е възможна промяна на датите с до 2-3 дни;
• възможно е водачът на групата да не пътува от/до София заедно с нея, както и да не е на летището при пристигането или отпътуването на групата;
• в зависимост от полетното разписание може да има транзитна нощувка – не е включена в пакетната цена, както и трансферите летище-хотел-летище за нея;
• пакетната цена е калкулирана при курс 1 щат.дол. = 1,74 лв.; при промяна на валутния курс с 2 % и повече „БУЛКАРТ ТРАВЪЛ” запазва правото си да променя пакетната цена;
• „БУЛКАРТ ТРАВЪЛ” не може да гарантира видът на двойната стая - спалня или 2 отделни легла;
• местата в автобуса/микробуса се определят при записване за пътуването;
• цените на допълнителните екскурзии и мероприятия подлежат на препотвърждаване и се заплащат най-късно при окончателното плащане на пакета;
• възможно е да има допълнителна нощувка в Делхи - заради полетното разписание – не е включена в пакетната цена;
• при окончателното плащане на пакета се събира и таксата за обслужване от местните екскурзоводи и шофьори - 40 щат.дол.
• „БУЛКАРТ ТРАВЪЛ” не поема отговорност при отказ за издаване на визи за посещаваните страни; при отказ таксата за визи не се възстановява;
• „БУЛКАРТ ТРАВЪЛ” предлага сключването на застраховка, която обезщетява разходи в случай на анулиране или предсрочно прекратяване на предплатено туристическо пътуване – по желание, при сключване на договора;
• Доплащане: 150 лв. - при група от 16 до 20 туристи; 520 лв. - при група от 10 до 15 туристи

Груповото пътуване с водач се осъществява при минимум 10 туристи.

При по-малко от 10 туристи програмата се осъществява без водач от „Булкарт Травъл” и
с екскурзоводско обслужване на английски език при следните цени:

Брой туристи Цена (без самолетен билет София-Делхи и Мумбай-София)
7 - 9 2 015 щат.дол.
3 - 6 2 125 щат.дол.
2 2 365 щат.дол.

Краен срок за уведомяване при недостатъчен брой туристи – 15 дни преди пътуването.

Туроператорът има сключена застраховка «Отговорност на туроператора» със ЗАД „Алианц България”, бул. „Княз Дондуков” № 59, София, тел. 02/9302126, за покриване отговорността за причинени вреди вследствие неразплащане с контрагентите си, вкл. и срещу неплатежоспособност и несъстоятелност.
Булкарт Tравъл запазва правото на промени в програмата и в последователността на изпълнението й.
Плащането към Туроператора може да бъде направено в офиса на фирмата, при оторизираните агенти или чрез банков превод по сметка на „Булкарт Травъл” ООД в УниКредит Булбанк – София:
BG27 UNCR 9660 1009 3041 09.

Подобни оферти
маршрут:
Коломбо, Дамбула, Хабарана, Сигирия, Анурадхапура, Поло...
маршрут:
Делхи, Мандава, Биканер, Джайсалмер, Джодпур, Ранакпур,...
маршрут:
Делхи, Агра с Тадж Махал, Джaйпур, Фатехпур Сикри, креп...
маршрут:
Джайпур, Пушкар, Мандава, Биканер, Джайсалмер, Джодпур,...
Екскурзия МНОГОЦВЕТНИЯТ РАДЖАСТАН - индивидуално пътуване
маршрут:
Делхи, Мандава, Биканер, Джайсалмер, Джодпур, Ранакпур,...