Изберете
дестинация

Екскурзии МИАНМАР

Екскурзия МИАНМАР, ТАЙЛАНД, КАМБОДЖА, ЛАОС и ВИЕТНАМ
8165
лв.
16 дни / 13 нощувки

Маршрут:
Банкок, Аютая; Янгон, Баган, Мандалай, Амарапура; Сием Реап с Анкор Том и Анкор Ват; Луанг Прабанг, пещерите Пак Оу; Ханой, заливът Ха Лонг, Хо Ши Мин, делтата на р. Меконг

С включени самолетни билети и летищни такси в цената!
ПЪРВИТЕ ПЕЧЕЛЯТ!
Първите 10 записали се ползват отстъпка 100 лв. от пакетната цена!*
(*важи до 3 месеца преди датата на отпътуване)

Ден 1 - София – Доха – Янгон
Полет София-Доха (11:55 – 17:30 ч.). Излитане в 20:10 ч. от Доха за Янгон.

Ден 2 - Янгон (вечеря)
Пристигане в Янгон в 05:20 ч., бившата столица на страната и все още най-големият град в Мианмар. Трансфер до хотела и настаняване. Следобед - разглеждане на пагодата Чауктатгуи със статуя на полегналия Буда; прекрасната зала Каравейк; пагодата Шведагон, която е едно от чудесата на света и е символ на Мианмар. Построена преди 2500 г. и пазеща коса от Буда, тя е място, където могат да се срещнат вярващи будисти, които медитират и се молят. Нощувка.

Ден 3 - Янгон – Баган (закуска и вечеря)
Трансфер до летището за полет Янгон-Баган. Баган, най-голямата архитектурна забележителност на Мианмар, е първата столица на кралството, в която има над 2000 пагоди. Разглеждане забележителностите на града: Златната пагода на Швезигон (построена от крал Анаврахта в началото на ХІ в. като религиозно светилище); Губяукги (Ветки-ин) - храм с изключителни скални рисунки; , храма Ананда с четирите изправени фигури на Буда, храма Шве Гу Гуи, известен със своите гравюри и красивата панорамна гледка към множество паметници; посещение на работилница, където се проследява запазения отпреди 170 год. процес на изработка на изделия от лак; храмът Мануха и др. Нощувка.

Ден 4 - Баган – Мандалай - Амарапура – Мандалай (закуска и вечеря)
Трансфер до летището за полет до Мандалай. Пристигане и трансфер до Армапура - „Град на боговете”. Амарапура е бивша столица на Горна Бирма до 1850 г. Според древната традиция всички дървени дворци и манастири са разглобени и транспортирани до новата столица Мандалай. Коприната на Амарапура има уникални мотиви, като за изработката на някой от тях са необходими повече от 3 месеца. Посещение на пагодата Махамуни, с позлатената статуя на Буда. Разглеждане на манастира Швенандау с изключителните дърворезби, пагодата Кутодау, известна като „най-голямата книга в света”, заради каменните плочи (729 бр.) с будистки писания. Пътуване до хълма Мандалай – място с изключителна панорамна гледка към града. Според легендата, който се изкачи на хълма, ще живее дълго. Нощувка.

Ден 5 - Мандалай - Янгон (закуска и вечеря)
Трансфер до летището за полет до Янгон. Следобед обиколката на града, изпълнен с различни исторически и колониални сгради, започва с посещение на пагодата Суле, която е 2200-годишен храм, заобиколен от правителствени сгради. В града могат да бъдат видяни символи както на Британския ред, така и на местната култура. Следва разходка с рикша. Нощувка.

Ден 6 - Янгон – Банкок (закуска и вечеря)
Трансфер до летището за полет до Банкок. След пристигане - разходка с корабче по р. Чао Прая. Банкок е пресичан от множество канали, което именно е и причината днес да бъде известен като „Венеция на Изтока”. Вечерта възможност за посещение на „Сиам Нирамит Шоу” - театрален спектакъл, представящ историята на Тайланд, с повече от 150 актьори и животни на най-голямата въртяща се сцена в света, вписана в книгата на рекордите „Гинес”. Връщане в хотела. Нощувка

Ден 7 - Банкок – Аютая – Банкок (закуска и вечеря)
Целодневна екскурзия до старата столица на Тайланд (1350-1767) – Аютая, разположена на 90 км северно от Банкок. Посещение на храма Ват Чаймонкол и разглеждане на Летния кралски дворец Бан Па Ин, прекрасен пример за тайска архитектура. Следва разходка с лодка, по време на която ще може да се любувате на прекрасната природа от двете страни на реката. Нощувка.

Ден 8 - Банкок - Сием Реап (закуска и вечеря)
Посещение на най-голямата забележителност в Тайланд - Кралският дворец, където се намира и Храмът на изумрудения Буда (Ват Пра Кео), най-важният будистки храм в страната. Следва посещение на Храма на златния Буда (Ват Траймит), в който се съхранява изключително масивна статуя на Буда, изцяло от злато, висока 3 м., с тегло от 5,5 т., както и на Храма Ват Арун, (Храма на изгрева), със 79-метрова пагода, построена в кхмерски стил. Разглеждането продължава с Храма Ват Фо - най-старият (ХVІ в.) и най-голям храм в Банкок, с невероятно богата колекция от изображения на Буда, в т.ч. най-голямата статуя на полегнал Буда в Тайланд. Ват Фо е и център за традиционна тайландска медицина и училище за тайландски масаж. Трансфер до летището за полет до Сием Реап. Посрещане и настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 9 - Сием Реап – Анкор Том и Анкор Ват (закуска и вечеря)
От великата столица Ангкор днес в джунглата са останали единствено каменните храмове. Всички сгради, освен култовите, са били направени от дърво и то е изгнило. Посещение на „Великия град” Анкор Том – Южната порта, Байон, Терасите на слоновете и на прокажения крал и др. Следобед - разглеждане на най-големия религиозен храмов комплекс в света, едно от 7-те чудеса на света - Ангкор Ват. Въпреки, че е строен още в началото на ХІІ в., комплексът е доста добре запазен, забележително красив е и се счита за изключителен образец на класическата кхмерска архитектура. Посветен е на бог Вишну и е служил за погребален храм на кралете. По желание - посещение на традиционно шоу - Апсара. Нощувка.

Ден 10 - Сием Реап - ез. Тонле Сап - Луанг Прабанг (закуска и вечеря)
Сутринта круиз по езерото Тонле Сап. Трансфер до летището и полет до Луанг Прабанг - много живописен град, пълен с антични храмове, бивша кралска столица (под егидата на ЮНЕСКО). Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 11 - Луанг Прабанг – пещерите Пак Оу - Луанг Прабанг – Ханой (закуска и вечеря)
Рано сутринта наблюдаване на сутрешният ритуал на монасите със шафранови раса. Обиколка на града и посещение на най-забележителните храмове – Ват Май, Ват Висунарт, бившия кралски дворец, днес Национален музей, Ват Сиeнг Тонг и др. Следва разходка с лодка срещу течението на река Меконг. По пътя - посещение на селище, известно с производството на вино и уиски. Круизът продължава до свещените пещери Пак Оу - в продължение на столетия вярващите идват на поклонение в тези пещери и оставят хиляди статуи на Буда с размери от 10 см до 3 м, а броят им надхвърля 4000. Те изобразяват Буда в най-различни пози – проповед, покой, медитация. Пътуване към Луанг Прабанг, като по пътя се спира в селища, известни с ръчно производство на хартия и тъкане на текстил. Трансфер до летището за полет Луанг Прабанг-Ханой. Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 12 - Ханой - заливът Ха Лонг – Ханой (закуска, обяд и вечеря)
Целодневна екскурзия до залива Ха Лонг („Залива на приземяващия се дракон”), считан за един от 32-та най-красиви залива в света и обявен за резерват под егидата на ЮНЕСКО. Круиз с традиционно дървено корабче из залива ( с включен обяд с морски дарове). Връщане в Ханой. Нощувка.

Ден 13 - Ханой – Хо Ши Мин (закуска и вечеря)
Разглеждане забележителностите на Ханой. Градът е разположен между реки и езера, най-известните от които са Западното езеро, езерото „Запазената сабя”- Хоан Кием, езерата Халер, Бау-мау и др. Градът е столица от около 1000 години и много от управляващите династии са оставили своя отпечатък. Посещение на Храма на литературата, известен като първия университет на Виетнам, храма Нгок Сон на езерото Хоан Кием, Етнографския музей и др. Трансфер до летището за полет до Хо Шин Мин, най-големият град във Виетнам. Нощувка .

Ден 14 - Хо Ши Мин – делтата на р.Меконг (Май То) - Хо Ши Мин (закуска и вечеря)
Рано сутринта пътуване с автобус до Май То и оттам с корабче по малък ръкав до делтата на река Меконг. Круиз до остров Кон Пун (Острова на феникса). Посещение на овощни градини, пчелин, кокосова плантация и др. Връщане в Хо Ши Мин. По път посещение на храма Као Дай, намиращ се в градчето Бен Люк. Нощувка.

Ден 15 - Хо Ши Мин - София (закуска)
Панорамна обиколка на Хо Ши Мин. Свободно време. Трансфер до летището за полет до Доха (19:10-23:50 ч.).

Ден 16 - София
Полет Доха-София (14:30-18:45 ч.)

Цена: от 8 165 лв.

Цената е за група над 20 туристи и включва:
• самолетни билети с включени летищни такси София–Янгон и Хо Ши Мин-София;
• самолетен билет с включени летищни такси Янгон-Баган;
• самолетен билет с включени летищни такси Баган-Мандалай;
• самолетен билет с включени летищни такси Мандалай-Янгон;
• самолетен билет с включени летищни такси Янгон–Банкок;
• самолетен билет Банкок-Сием Реап;
• самолетен билет Сием Реап-Луанг Прабанг;
• самолетен билет Луанг Прабанг-Ханой;
• самолетен билет Ханой-Хо Ши Мин;
• трансфери летище-хотел–летище;
• транспорт с микробус/автобус по програмата (в зависимист от броя на туристите в групата);
• 2 нощувки в двойна стая в “Summit Park View Hotel“ 3* или подобен в Янгон;
• 1 нощувка в двойна стая в “Amazing Bagan Resort“ 3* или подобен в Баган;
• 1 нощувка в двойна стая в “Mandalay City Hotel ” 3* или подобен в Мандалай;
• 2 нощувки в двойна стая в “I Residence Silom Hotel” 3* или подобен в Банкок;
• 2 нощувки в двойна стая в “Angkor Holiday Hotel” 3* или подобен в Сием Реап;
• 1 нощувки в двойна стая в “Muang Luang Hotel” 3* или подобен в Луанг Прабанг;
• 2 нощувки в двойна стая в “Medalion Hanoi Boutique Hotel” 3* или подобен в Ханой;
• 2 нощувки в двойна стая в “Elios Hotel” 3* или подобен в Хо Ши Мин;
• 13 закуски;
• 1 обяд;
• 13 вечери;
• туристическа програма в Янгон;
• туристическа програма в Баган;
• туристическа програма в Амарапура;
• туристическа програма в Мандалай;
• туристическа програма в Банкок;
• целодневна екскурзия до Аютая;
• туристическа програма в Ангкор Том и Ангкор Ват;
• разходката с корабче по ез. Тонле Сап (Камбоджа);
• туристическа програма в Луанг Прабанг;
• посещение на пещерите Пак Оу;
• туристическа програма в Ханой;
• туристическа програма в района на залива Ха Лонг;
• туристическа програма в Хо Ши Мин;
• посещение на делтата на р. Меконг;
• входните такси за посещавани по програмата обекти;
• водач от туристическа агенция „БУЛКАРТ ТРАВЪЛ”;
• екскурзоводско обслужване с превод на български език.

Цената не включва:
• входни визи за посещаваните страни: Тайланд – 30 € туристическа виза; Камбоджа - 30 щат.дол.; Лаос - 35 щат.дол.; Виетнам - 25 щат.дол., Мианмар – 50 щат.дол. + такса за получаване на покани, обработка и подаване на документите за виза - 100 лв. (заплащат се при записване) - консулските такси подлежат на препотвърждаване при кандидатстването за визи;
• застраховка за времето на пътуването - по 2 лв. на ден (медицинската застраховка е с покритие 10 000 €);
• мероприятия и допълнителни екскурзии, посещавани по желание;
• доплащане за единична стая – 1 455 лв.;
• такса обслужване за местните екскурзоводи и шофьори;
• напитки по време на храненията и др.разходи от личен характер.

Записване и плащане:
• записването за екскурзията става след сключване на договор с „Булкарт Tравъл”, внасяне на депозит (капаро) в размер на 3500 лв. и пълно плащане на останалата част от сумата се извършва не по-късно от 45 дни преди датата на отпътуване;
• представяне на сканирано фотокопие на първите страници на паспорта с валидност минимум 6 месеца след края на пътуването.


Допълнителни изисквания и информация:
• изисква се издаване на входни визи за посещаваните страни; необходимо е представянето на паспорт с валидност минимум 6 месеца след края на пътуването, попълването на формуляри и 3 актуални цветни снимки;
• за посещаваните по програмата райони няма изисквания за задължителни ваксинации;
• туристи над 65 г. възраст доплащат за застраховка;
• цената на самолетните билети е калкулирана на база най-ниската тарифа в момента на изготвяне на офертата - за полетите София-Янгон и Банкок-София – на стойност 1 185 лв., Янгон-Баган, Баган-Мандалей, Мандалей-Янгон, Янгон-Банкок, Банкок-Сием Реап, Сием Реап-Луанг Прабанг, Луанг Прабанг-Ханой и Ханой-Хо Ши Мин (1200 щат.дол.), поради което подлежи на препотвърждение при конкретни резервации; цената на самолетните билети по програмата се счита за потвърдена само при издаването им, като Туроператорът запазва правото си на промяна в пакетната цена със съответната разлика.
• в зависимост от цената на самолетните билети е възможна промяна на датите с до 2-3 дни;
• в зависимост от полетното разписание е възможно да има транзитна нощувка – не е включена в пакетната цена, както и трансферите летище-хотел-летище за нея;
• пакетната цена е калкулирана при курс 1 щат.дол. = 1,74 лв.; при промяна на валутния курс с 2 % и повече Туроператорът запазва правото си да променя пакетната цена;
• Туроператорът не може да гарантира вида на двойната стая - спалня или 2 отделни легла;
• при окончателното плащане на пакета задължително се заплаща застраховката и се събира таксата за обслужване от местните екскурзоводи и шофьори – 50 щат.дол.;
• „БУЛКАРТ ТРАВЪЛ” не поема отговорност при отказ за издаване на визи от страна на посолствата; при отказ на визи таксите за услугата и цената на визите не се възстановяват;
• местата в автобуса/микробуса се определят при записване за пътуването;
• препоръчва се носенето на обувки, които се събуват лесно, защото не е позволено влизането с обувки в будистките храмове;
• Туроператорът предлага сключването на застраховка «Отмяна на пътуването», която обезщетява разходи в случай на анулиране или предсрочно прекратяване на предплатено туристическо пътуване (покрива разходите за анулиране, за съкращаване и прекъсване на пътуването - поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.; в зависимост от възрастта на туриста стойността й е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване) – по желание, при сключване на договора
• Доплащане (при по-малко от 20 туристи в групата): 360 лв. - при група от 16-20 туристи; 1070 лв. - при група от 10-15 туристи.
Краен срок за уведомяване при недостатъчен брой туристи – 15 дни преди пътуването.
Пътуването може да бъде осъществено при минимум 10 туристи.

При по-малко от 10 туристи програмата се осъществява без водач от „Булкарт Травъл” и с екскурзоводско обслужване на английски език при следните цени:
Брой туристи Цена (без сам.билети София-Янгон и Банкок-София)
5 - 9 6 795 лв.
3 – 4 7 535 лв.
2 8 455 лв.

Туроператорът има сключена застраховка «Отговорност на туроператора» със ЗАД ”Алианц България” АД, бул. «Княз Дондуков» 59, София, тел. 02/9302126, за покриване отговорността за причинени вреди вследствие неразплащане с контрагентите си, вкл. и срещу неплатежоспособност и несъстоятелност.
„БУЛКАРТ ТРАВЪЛ” запазва правото на промени в програмата и в последователността на изпълнението й.
Плащането към Туроператора може да бъде направено в офиса на фирмата, при оторизираните агенти или чрез банков превод по сметка на „Булкарт Травъл” ООД в УниКредит Булбанк – София: BG27 UNCR 9660 1009 3041 09.
Подобни оферти
Екскурзия МИАНМАР, ТАЙЛАНД и КАМБОДЖА
маршрут:
Банкок, Аютая; Янгон, Баган, Мандалай, Амарапура; Сием...