Изберете
дестинация

Екскурзии ИНДИЯ

Екскурзия МНОГОЦВЕТНИЯТ РАДЖАСТАН (ИНДИЯ)
Екскурзия МНОГОЦВЕТНИЯТ РАДЖАСТАН (ИНДИЯ) Индия
Индия е най-голямата страна в Южна Азия и втора по население в света след Китай. Разположена е на полуостров Индустан (като изключим Лакадивските, Андаманските и Никобарските острови), на юг от Химала
...
» прочети повече
4295
лв.
15 дни / 12 нощувки

Маршрут:
Делхи, Мандава, Биканер, Джайсалмер, Джодпур, Ранакпур, Удайпур, Пушкар, Джайпур, Агра

С включени самолетни билети и летищни такси в цената!
ПЪРВИТЕ ПЕЧЕЛЯТ!
Първите 10 записали се ползват отстъпка 100 лв. от пакетната цена!*
(*важи до 3 месеца преди датата на отпътуване)

Ден 1 - София – Делхи
Полет София–Доха (13:25-18:05 ч.).

Ден 2 - Делхи (вечеря)
Полет Доха-Делхи (02:45-08:45 ч.). Пристигане в Делхи. Посрещане и трансфер до хотела. Разглеждане на забележителностите: Президентският дворец, Парламентът, Портата на Индия (Мемориал в памет на индийските войници, загинали в Първата световна война), Гробницата на Хумаюн (каменен предшественик на Тадж Махал, комплекс от сгради, обграждащи гробницата на моголския император), Кутуб Минар (под егидата на ЮНЕСКО, най-високото тухлено минаре в света), Ред Форт (Червената крепост - от времето на моголската империя). Следва посещение на Джама Масджид – една от най-големите джамии в Азия, Раджгат – мястото, където е погребан Махатма Ганди. Разходка с рикши из старата част на Делхи. Нощувка.

Ден 3 - Делхи – Мандава (250 км) (закуска и вечеря)
Пътуване към Мандава и посещение на хавелите (частните имения, на персийски означава „оградено пространство”), изрисувани със съвременни сцени и стъклописи, изобразяващи ловни сцени, молитствени процесии и др. Късният следобед посещение на пясъчните дюни и разходка на гърба на камила. Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 4 - Мандава – Биканер (205 км) (закуска и вечеря)
Пътуване до Биканер и разглеждане забележителностите на града: дворецът Лалгар, построен от махараджа Ганга Сингх, където основната забележителност е фината майсторска резба върху червен пясъчник; комплексът Джунагара, построен през 1593 г., състоящ се от 37 дворци, храмове и павилиони, а днес е Музей на миниатюри. Нощувка.

Ден 5 - Биканер – Джайсалмер (333 км) (закуска и вечеря)
Пътуване до Джайсалмер, издигнат сред пясъците като приказно царство. Наричат го и Златният град или Меденият град - заради златистите отблясъци, хвърляни при изгрев и залез от старинните сгради, построени от жълтеникав пясъчник. Марко Поло е живял тук по своя път към Китайската империя. Следобед посещение на няколко частни имения – Патвон Ки хавели (Patwon Ki) на 5 етажа с изключителна резба (като дантела); Натмали – Ки хавели (Nathmalji Ki), впечатляващ със своите каменни рамки на прозорците. Нощувка.

Ден 6 - Джайсалмер (закуска и вечеря)
Посещение на Джайсалмер Форт - крепостта в Джайсалмер (Джайсалмер Форт), която е сред най-старите в днешен Раджастан. Направена е от жълт пясъчник през 1156 г. Тя има твърде бурна история, защото Джайсалмер бил разположен точно на пътя на керваните от Персия, Арабия и Централна Азия, които носели подправки, коприна и ядки. Дългата крепостна стена с 99 бастиона опасва цялото възвишение Трикута. Отдалеч крепостта прилича на гигантски пясъчен замък. Кулата Тазия (Tazia Tower) е на 5 нива, всяко от които е с балкони с невероятна резба. Разглеждане на джайнистките храмове, считани за най-старите и най-красивите по рода си. Късно следобед - посещение на пясъчните дюни и разходка върху гърба на камила. Връщане в хотела и нощувка.

Ден 7 - Джайсалмер – Джодпур (285 км) (закуска и вечеря)
Пътуване до втория по големина град на Раджастан - Джодпур, наричан Синият град – заради боядисаните в синьо къщи. Разположен е в подножието на крепосттта Мерангар, най-голямата в Раджастан, която никой не е успявал да превземе през последните повече от 500 год. Следобед - посещение на построения на стръмно възвишение Мерангар форт, древен дом на династията Ратор. Според хрониките 10 хил. работници и 500 слона са работили при изграждането, отнело повече от 10 год. Кралският кенотаф Джасвант Тада е построен от мрамор в памет на махараджа Джасвант Сингх II. Говори се, че Джасвант Тада е свещено място, в което желанията се сбъдват. Разглеждане на часовниковата кула и пазара Садар, където и до ден днешен се е запазила културата на едновремешните базари. Нощувка.

Ден 8 - Джодпур - Ранакпур – Удайпур (260 км) (закуска и вечеря)
Пътуване до Удайпур. По път - посещение на Ранакпур, един от най-изумителните джайнистки храмови комплекси, построен през XV в. Многобройни кули, наречени шикари, или пирамиди, увенчават покрива на целия ансамбъл. Те символизират лотосовото хвърчило, което видял в мечтите си неговият създател Джарна Шах. Пристигане в Удайпур, наричан Индийската Венеция или Градът на езерата. Слави се и с прозвището Белият град. Сгушен е в пазвите на планините Аравали, а улиците и дворците са разположени между няколко живописни езера. Къщите му с варосани стени са украсени с весели живи рисунки в ярки цветове. Строителството на града край брега на изкуственото езеро Пичола започнало през 1568 г. Удай Сингх го наричал приживе „градът, където Слънцето изгрява”. Разположен на 3 езера, 300-хилядният Удайпур е един от най-живописните и романтични градове в Раджастан. Круиз по залез слънце по езерото Пичола. Нощувка.

Ден 9 - Удайпур (закуска и вечеря)
Посещение на Градския дворец, разположен на възвишение и създаващ усещане за магия с белия си цвят. Днес е превърнат в музей. Следва посещение на Стария град и разглеждане на храма Джагдиш, построен в средата на XVII в. – образец на индоарийската архитектура, известен с внушителната бронзова статуя. Посещение на изключително модерния Сахелийон–Ки–Бари – комплекс от мраморни павилиони, лотусово езеро и фонтани. Построен за 48-те момичета, които като слуги са били част от зестрата на една удайпурска принцеса. Свободно време. Нощувка.

Ден 10 - Удайпур – Пушкар (315 км) (закуска и вечеря)
Пътуване до Пушкар. Градчето е построено около езеро с необикновено правилна форма и е обградено от 4 високи хълма, всеки от които стърчи самотен в по една от посоките на света. По пътя посещение на Читоргарх Форт - най-голямата по площ крепост в Индия и най-величествената в щата Раджастан. Крепостта, известна още като Читор, се простира на 180 м на хълм над равнините на долината на река Берач, на площ от 280 хектара и притежава поредица от исторически дворци, порти, храмове и кули. Читоргарх Форт е бил столица на династиите Guhilot и Sisodiaм, управлявали Мевар в периода VIII-XVI в. Крепостта е била нападната три пъти и всеки път е била спасявана от героизма на раджпутските войски до превземането й през 1567 г. от император Акбар, който през 1568 г. я изоставя напълно. Продължаване към Пушкар, пристигане и настаняване в хотел. Вечерта - посещение на специална церемония, наречена аарти, на която последователно се пеят химни в прослава на всичко божествено. Връщане в хотела и нощувка.

Ден 11 - Пушкар - Джайпур (175 км) (закуска и вечеря)
Сутринта посещение на Храма на Брахма–Създателят. Съществува предание, според което минавайки наблизо, Брахма хвърлил листо (пушпа) с ръката си (кар), а то паднало на това място (от тук и името Пушкар). Падайки, листото образувало езеро. Вярващите смятат за много благоприятно къпането в това езеро. Разходка из местните базари. Следобед отпътуване за Джайпур, столица на щата Раджастан. Пристигане и настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 12 - Джайпур (закуска и вечеря)
Сутринта пътуване върху слонове до крепостта Амбър (XVII в.), блестящ образец на раджастанската архитектура. Разглеждане забележителностите на „розовия град” – Градският дворец (живописен дворцов комплекс с много сгради и дворове, съчетаващи раджастанската и могулската архитектура). Следва посещение на кралската обсерватория Джантар Мантар, чийто сложни уреди доказват високата степен на развитие на средновековната индийска астрономия. Нощувка.

Ден 13 - Джайпур – Фатехпур Сикри - Агра (240 км) (закуска и вечеря)
Пътуване и разглеждане на изоставения средновековен град Фатехпур Сикри, построен за столица на империята от великия моголски император Акбар. Пътуване до град Агра, разположен на бреговете на р. Ямуна, по време на могулите в периода XVI-XVII в. е бил столица на Индия. Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 14 - Агра – Делхи (203 км) (закуска и вечеря)
Посещение и разглеждане на световноизвестната гробница на Мумтадж – Тадж Махал, обявена за паметник на световното историческо наследство на ЮНЕСКО. Изящният архитектурен паметник, известен като “Храмът на вечната любов”, е построен от император Шах Джахан за любимата му жена Мумтаз Махал като доказателство за огромната му любов. Според легендата, любовта на юношите Шах Джахан, наследник на трона на Индия, и Мумтадж Махал, била от пръв поглед. След смъртта на баща му през 1627 год., Джахан станал император на Индия, а Мумтадж Махал - негова царица. Те били неразделни, но на 19-ата година от брака им се случило нещастие - Мумтадж умряла на 39 години. Шах Джахан бил неутешим и оповестил, че ще я погребе в най-красивата сграда на света. След смъртта си през 1666 г., Шах Джахан бил положен до своята любима Мумтаз в Тадж Махал. Изграден изцяло от бял мрамор, с богата и изящна орнаментика и внушителен мащаб, Тадж е изключително красив по време на изгрев и залез слънце, а при пълнолуние изглежда така сякаш свети. Следва разглеждане на крепостта на Агра с двореца и осмоъгълната кула, в която шах Джахан е дочакал края на дните си с поглед, вперен в Тадж Махал. Отпътуване за Делхи. Късно вечерта трансфер до летището за полет до Доха.

Ден 15 - Делхи – Доха - София
Полети Делхи-Доха (03:30-05:10 ч.) и Доха-София (07:05-12:05 ч.).

Цена: от 4 295 лв.


Цената е за група над 20 туристи и включва:
• самолетни билети София–Делхи–София с включени летищни такси;
• трансфери летище-хотел-летище;
• транспорт с автобус / микробус в Индия;
• 1 нощувка в стая с 2 легла в хотел „Atrio” 4* или подобен 3-4* в Делхи;
• 1 нощувка в стая с 2 легла в хотел „Castle Mandawa” (национално наследство) или подобен в Мандава;
• 1 нощувка в стая с 2 легла в хотел „Lalgarh Palacе” (национално наследство) или подобен в Биканер;
• 2 нощувки в стая с 2 легла в хотел „Fort Rajwada” 4* или подобен 3-4* в Джайсалмер;
• 1 нощувка в стая с 2 легла в хотел „Devi Bhawan” 3* или подобен в Джодпур;
• 2 нощувки в стая с 2 легла в хотел „Kankarwa Haveli” (национално наследство) или подобен в Удайпур;
• 1 нощувка в стая с 2 легла в хотел „Pushkar Palace” 3* или подобен в Пушкар;
• 2 нощувки в стая с 2 легла в хотел „Fortune Select Metropolitan” 5* или подобен 4-5* в Джайпур;
• 1 нощувка в стая с 2 легла в хотел „Howard Plaza” 4* или подобен 3-4* в Агра;
• 12 закуски;
• 13 вечери;
• туристическа програма в Делхи;
• туристическа програма в Мандава;
• туристическа програма в Биканер;
• туристическа програма в Джайсалмер;
• туристическа програма в Джодпур;
• туристическа програма в Удайпур;
• туристическа програма в Пушкар;
• туристическа програма в Джайпур;
• разглеждане на изоставения средновековен град Фатехпур Сикри;
• туристическа програма в Агра, включително Тадж Махал;
• входни такси за посещавани по програмата обекти;
• водач от туристическа агенция „Булкарт Травъл”;
• екскурзоводско обслужване с превод на български език.

Цената не включва:
• входна виза за Индия – 100 лв. (заплаща се при записване) и такса за обработка на документите за виза - 40 лв.;
• застраховка за времето на пътуването - по 2 лв. на ден (медицинската застраховка е с покритие 10 000 €);
• доплащане за единична стая – 975 лв.;
• мероприятия и допълнителни екскурзии, посещавани по желание;
• бакшиши за местните екскурзоводи и шофьори.

Записване и плащане:
• записването за екскурзията става след сключване на договор с „Булкарт Tравъл”, внасяне на депозит (капаро) в размер на 2000 лв. и пълно плащане на останалата част от сумата се извършва не по-късно от 45 дни преди датата на отпътуване;
• за посещение на Индия се изисква се издаване на входна виза (получава се предварително от Посолството на Индия в София, ул. „Алфред Нобел” № 4);

Изисквания за издаване на туристическа виза за посещение на Индия:
• попълнен формуляр с лични данни, необходими за издаване на виза - формуляри за кандидатстване за визи за Индия трябва да бъдат подавани онлайн само на адрес: http://indianvisaonline.gov.in/visa (препорьчва се да бъде прикачена и снимката при подаването на документите онлайн - мин. 350 х 350 pixels / мaкс. 1000 х 1000 pixels);
• След подаването на документите онлайн, Посолството се свързва с кандидата, за да го информира за датата и часа, в които ще трябва да се яви лично за провеждане на интервю и за вземане на биометрични данни (Посолството ще се свързва с кандидатите за виза с цел насрочване на интервю най-рано на следващия работен ден след подаване на формуляра за виза онлайн или когато е възможно след това. Интервютата се провеждат само в дните от понеделник до петък между 10.00 и 12.30 ч.); документите за виза трябва да бъдат подадени поне 14 работни дни преди датата на отпътуване за Индия;
• при явяване на интервю в Посолството е необходимо представянето на:
  • паспорт с валидност минимум 6 месеца след края на пътуването, с поне 2 празни страници за поставяне на визата;
  • разпечатано и подписано копие на формуляра за виза, който е подаден онлайн;
  • 2 цветни снимки с размери 5.08 x 5.08 см
  • двупосочен самолетен билет (самолетни билети за влизане в Индия, както и за напускане на страната);
• такса от 100 лв. за туристическа виза с валидност до 6 месеца (заплаща се в брой в лева); платена такса не подлежи на възстановяване.

Допълнителни изисквания:
• за посещаваните в програмата райони в Индия няма задължителни изисквания за ваксинация;
• туристи над 65 г. възраст доплащат за застраховка;
• цената на самолетните билети София-Делхи-София е калкулирана на база най-ниската тарифа по полети на Катарските авиолинии в момента на изготвяне на офертата (1030 лв.), поради което подлежи на препотвърждение при конкретна резервация; цената на самолетните билети може да се променя и се счита за потвърдена само при издаването им, като „БУЛКАРТ ТРАВЪЛ” запазва правото си на промяна в пакетната цена със съответната разлика;
• в зависимост от цената на самолетните билети е възможна промяна на датите с до 2-3 дни;
• възможно е водачът на групата да не пътува от/до София заедно с нея, както и да не е на летището при пристигането или отпътуването на групата;
• в зависимост от полетното разписание може да има транзитна нощувка – не е включена в пакетната цена, както и трансферите летище-хотел-летище за нея;
• пакетната цена е калкулирана при курс 1 щат.дол. = 1,74 лв.; при промяна на валутния курс с 2 % и повече „БУЛКАРТ ТРАВЪЛ” запазва правото си да променя пакетната цена;
• „БУЛКАРТ ТРАВЪЛ” не може да гарантира видът на двойната стая - спалня или 2 отделни легла;
• местата в автобуса/микробуса се определят при плащането на пълната сума за пътуването;
• цените на допълнителните екскурзии и мероприятия подлежат на препотвърждаване и се заплащат най-късно при окончателното плащане на пакета;
• възможно е да има допълнителна нощувка в Делхи - заради полетното разписание – не е включена в пакетната цена;
• при окончателното плащане на пакета се събира и таксата за обслужване от местните екскурзоводи и шофьори - 40 щат.дол.;
• „БУЛКАРТ ТРАВЪЛ” не поема отговорност при отказ за издаване на визи за посещаваните страни; при отказ таксата за визи не се възстановява;
• „БУЛКАРТ ТРАВЪЛ” предлага сключването на застраховка, която обезщетява разходи в случай на анулиране или предсрочно прекратяване на предплатено туристическо пътуване – по желание, при сключване на договора;
• Доплащане: 120 лв. - при група от 16 до 20 туристи; 360 лв. - при група от 10 до 15 туристи

Груповото пътуване с водач се осъществява при минимум 10 туристи.

При по-малко от 10 туристи програмата се осъществява без водач от „Булкарт Травъл” и с - екскурзоводско обслужване на английски език при следните цени:

Брой туристи Цена (без самолетен билет София-Делхи-София)
4 - 9 1 885 щат.дол.
3 1 925 щат.дол.
2 2 045 щат.дол.

Туроператорът има сключена застраховка «Отговорност на туроператора» със ЗАД „Алианц България”, бул. „Княз Дондуков” № 59, София, тел. 02/9302126, за покриване отговорността за причинени вреди вследствие неразплащане с контрагентите си, вкл. и срещу неплатежоспособност и несъстоятелност.
Булкарт Tравъл запазва правото на промени в програмата и в последователността на изпълнението й.
Плащането към Туроператора може да бъде направено в офиса на фирмата, при оторизираните агенти или чрез банков превод по сметка на „Булкарт Травъл” ООД в УниКредит Булбанк – София: BG27 UNCR 9660 1009 3041 09
Подобни оферти
маршрут:
Джайпур, Пушкар, Мандава, Биканер, Джайсалмер, Джодпур,...
маршрут:
Коломбо, Дамбула, Хабарана, Сигирия, Анурадхапура, Поло...
маршрут:
Делхи, Агра с Тадж Махал, Джaйпур, Фатехпур Сикри, креп...
маршрут:
Джайпур, Пушкар, Мандава, Биканер, Джайсалмер, Джодпур,...
Екскурзия МНОГОЦВЕТНИЯТ РАДЖАСТАН - индивидуално пътуване
маршрут:
Делхи, Мандава, Биканер, Джайсалмер, Джодпур, Ранакпур,...