Изберете
дестинация

Екскурзии БОЛИВИЯ

Екскурзия ПЕРУ и БОЛИВИЯ
Екскурзия ПЕРУ и БОЛИВИЯ Перу
Перу, официално Република Перу (на испански República del Perú, на кечуа и аймара Piruw), е държава в северозападната част на Южна Америка, граничеща с Еквадор и Колумбия на север, с Бразили
...
» прочети повече
6875
лв.
15 дни / 13 нощувки

Маршрут:
ПЕРУ - Лима, Куско, Мачу Пикчу, езерото Титикака, платото Наска, Арекипа, о-вите Байестас; БОЛИВИЯ - Копакабана, Островът на Слънцето, Ла Пас, Долината на Луната, Тиуанако

С включени самолетни билети и летищни такси в цената!

ПЪРВИТЕ ПЕЧЕЛЯТ! Първите 10 записали се ползват отстъпка 100 лв. от пакетната цена!* (*важи до 3 месеца преди датата на отпътуване)

Перу - страна, богата на цивилизации, които са съществували преди времето на Колумб.
Пътуването ни започва от Лима, столицата на испанските владения в Южна Америка, която въплъщава блясъка и великолепието на колониалната сила. Куско е люлката, от която възниква огромната империя на инките. По пътя към Мачу Пикчу – изгубената цивилизация на инките, ще посетим крепостта Олантайтамбо – внушително, но недовършено съоръжение на инките, където живеят индианци от племето кечуа. Ще се изкачим до Мачу Пикчу – един от най-значимите архитектурни и археологически паметници в света.
Титикака, едно от езерата в света на най-голяма надморска височина, се смята за един от центровете на цивилизацията на инките. Въздух и вода се срещат в безкрайното синьо на езерото.
Ще се прехвърлим на отсрещния бряг на ез. Титикака, в Боливия, където с лодка ще достигнем до Островите на Слънцето и Луната. Следва разходка из най-високия голям град в света – Ла Пас, седалище на боливийското правителство. Пътувайки през Боливийските планини ще достигнем до хилядолетните останки на Тиуанако, един от главните археологични центрове на страната.
Арекипа, вторият по големина град в Перу, е най-привликателният перуански град. Известен е като „Белият град” и „Градът на вулканите”, заради цвета на вулканичния камък (ашлар), използван в строителството. Наричат Арекипа още Град на вечната пролет, заради красивите площади, фонтани, църкви и дървета.
Ще имате възможност да се насладите на полет над платото Наска - от птичи поглед ще можете да видите плетеницата от фигури.
Елате да потърсим отговори на загадките на Перу и Боливия, да усетим духа на древните мистериозно изчезнали цивилизации.....

Доверете ни се и изберете „БУЛКАРТ ТРАВЪЛ” за осъществяване на Вашето пътуване ПЕРУ и БОЛИВИЯ, защото:
 • ще имате възможност да посетите места, обявени от ЮНЕСКО за паметници на световното наследство – историческия център на Арекипа и платото Наска; да разгледате Куско, столица на някогашната империя на инките; да се насладите на уникални природни кътчета около езерото Титикака и на островите Байестас и по време на прехода с автобус през Боливийските планини;
 • предлагаме да се възползвате от специалните ни БОНУСИ при пътуването: посещение на Златния музей в Лима и на древните гробници Силустани в Перу; посещение на църквата, посветена на Девата от Копакабана, покровителка на езерото Титикака, с известната статуя на Дева Мария от тъмно дърво;
 • осигуряваме оптимално съотношение между цена и качество;
 • нашите групи винаги се ръководят от представител на агенцията;
 • екскурзоводското обслужване е на български език;
 • получавате актуална и изчерпателна информация преди и по време на Вашето пътуване;
 • програмата е наш продукт и е по-добрата на българския пазар;
 • ние сме регистриран туроператор и туристически агент с над 15-годишен опит.

ЖИВОТЪТ Е ЕДНО ДЪЛГО ПЪТУВАНЕ И НИЕ МОЖЕМ ДА ГО НАПРАВИМ ПО-ПРИЯТНО ЗАЕДНО!

Ден 1 - София –Лима
Полети София- Лима. Трансфер до хотела и настаняване. Нощувка.

Ден 2 - Лима (закуска и вечеря)
Панорамна обиколка и разглеждане забележителностите на перуанската столица – колониална Лима и съвременния център с европейска архитектура от XIX в., площадите “Армас” и “Сан Мартин”, Катедралата и църквата “Сан Франциско” и др. Следобед посещение на Златния музей – най-голямата в света частна сбирка от златни и сребърни скъпоценности от Предколумбовата епоха. Нощувка.


Ден 3- Лима – Куско (закуска и вечеря)
Трансфер до летището и полет Лима-Куско - столица на някогашната империя на инките. Настаняване в хотел. Следобед туристическа обиколка на Императорския град и посещение на Храма на Слънцето “Кориканча” и Катедралата; руините на крепостта Саксайуаман, Кенко – сакрален камък и пещера с олтари, Тамбомачай – важен сакрален център, Пука Пукара (“Червената крепост”). Нощувка.

Ден 4 - Куско – Свещената долина на инките – Олантайтамбо – Куско (закуска и вечеря)
Свободен ден в Куско или по желание - екскурзия до Свещената долина на инките и крепостта Олантайтамбо. Нощувка.

Ден 5 - Куско – Агуас Калиентес – Мачу Пикчу – Куско (закуска и вечеря)
Пътуване с туристически влак из долината на р. Урубамба до Агуас Калиентес, градче в подножието на Мачу Пикчу – изгубеният град на инките. Разглеждане руините на прочутата резиденция и религиозен център. Следобед пътуване с влак до Куско и трансфер до хотела. Нощувка.

Ден 6 - Куско – проходът Ла Рая – Пуно (закуска, обяд и вечеря)
Пътуване с автобус през Андите, през прохода Ла Рая (4319 м), до най-високопланинското плавателно езеро в света – Титикака, от което, според вярванията, са произлезли инките. По пътя могат да се видят лами и алпака, които, заедно с викуните, са единствените животни, опитомени от индианците кечуа. Нощувка в Пуно, градче на брега на ез. Титикака.

Ден 7 - Пуно – Копакабана – Острова на Слънцето (Исла дел Сол) – Ла Пас (закуска и вечеря)
Преход от Пуно до Копакабана (3-4 часа), най-значимото свято място в Боливия. Разходка с лодка до Острова на Слънцето (Isla del Sol), посещение на Юмани, където се намира Изворът на вечната младост, пътуване до Острова на Луната и връщане в Копакабана. Посещение на църквата, посветена на Девата от Копакабана, покровителка на езерото Титикака, в която е известната статуя на Дева Мария от тъмно дърво и със златна корона. Пристигане в Ла Пас (3-4 часа) и настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 8 - Ла Пас - Долината на Луната – Ла Пас (закуска и вечеря)
Полудневен тур в Ла Пас, с включена обиколка на уличните пазари, богати на ръчно изработени сувенири, тъкачни изделия, магьоснически артефакти. Разглеждане на колониалната част на града, църквата Сан Франциско, Златния музей, Площад Мурильо и репликата на храма Тиуанако. Посещение на новата част на града и Долината на Луната със своите природни геообразувания. Нощувка.

Ден 9 - Ла Пас – Тиуанако – Десагуадеро – Пуно (закуска и вечеря)
Пътуване с автобус през Боливийските планини. По пътя - разглеждане на хилядолетните останки на Тиуанако, един от главните археологични центрове на Боливия. Пътуване до Гуаки, разположен на брега на езерото Титикака. Преминаване на границата с Перу при Десагуадеро. Пътят продължава по западната страна на езерото, минавайки покрай няколко забележителни градове и пристигане в Пуно. Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 10 - Пуно – ез. Титикака с островите Урос – Арекипа (закуска и вечеря)
Екскурзия с лодка до плаващите тръстикови острови Урос в ез.Титикака, направени от индианците. Следобед трансфер до летището, по пътя - посещение на древните гробници Силустани, близо до езерото Умайо. Полет Хулиака-Арекипа. Трансфер до хотела и настаняване. Нощувка.

Ден 11 - Арекипа (закуска и вечеря)
Разглеждане на втория по големина град в страната – Арекипа, чийто исторически център е обявен за обект на световното наследство на ЮНЕСКО. Градът е провъзгласен и за „гастрономическата столица на Перу”. Посещение на манастира Санта Каталина, шедьовър на колониалната архитектура. Основан в края на ХVІ в., манастирът е един от най-важните религиозни центрове, затворен за външния свят до 70-те год. на ХХ в. Свободно време. Нощувка.

Ден 12 - Арекипа – платото Наска (закуска и вечеря)
Пътуване с автобус до пустинното плато Наска на южното крайбрежие на Перу. Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 13 - Наска – Паракас (закуска и вечеря)
По желание и в зависимост от метеорологичните условия - полет (30 мин.) над скалните рисунки на платото Наска. Загадъчните изображения от преплетени линии върху земната повърхност, с дължина от 500 м до 8 км, са включени в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. Пътуване до Паракас. Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 14 - Паракас – островите Байестас – Лима (закуска)
Пътуване към островите Байестас - най-големият природен резерват в Перу, и обиколка с корабче (в зависимост от метеорологичните условия). Тук, в естествената им среда, могат да бъдат видяни пеликани, малки пингвини, корморани и мързеливи тюлени, делфини и китове. Редките видове птици оставят по скалите тор (прочутото гуано). Пътуване към Лима. Трансфер до летището за полети от Лима към София.

Ден 15 - София
Пристигане в София.

Цена: от 6 875 лв.

Цената е за група над 20 туристи и включва:
 • самолетни билети с включени летищни такси София–Лима-София (с прекачване);
 • самолетен билет с включени летищни такси Лима–Куско;
 • самолетен билет с включени летищни такси Хулиака-Арекипа;
 • трансфери летище-хотел–летище;
 • транспорт по програмата с автобус/микробус (в зависимост от броя на туристите в групата) и влак;
 • пътуване с лодка до островите;
 • 2 нощувки в стая с 2 легла в хотел „Casandina San Antonio” 3* или подобен в Лима;
 • 3 нощувки в стая с 2 легла в хотел „Munay Wasi” 3* или подобен в Куско;
 • 2 нощувки в стая с 2 легла в хотел „La Hacienda” 3* или подобен в Пуно;
 • 2 нощувка в стая с 2 легла в хотел „Madre Tierra” 3* или подобен в Ла Пас;
 • 2 нощувки в стая с 2 легла в хотел „La Maison D’Elise” 3* или подобен в Арекипа;
 • 1 нощувка в стая с 2 легла в хотел „Casa Andina Nazca” 3* или подобен в района на платото Наска;
 • 1 нощувка в стая с 2 легла в хотел „San Agustin Paracas” 3* или подобен в Паракас;
 • 13 закуски;
 • 1 обяд;
 • 12 вечери, една от които е в традиционен ресторант с фолклорно шоу;
 • туристическа програма в Лима;
 • туристическа програма в Куско;
 • туристическа програма до Мачу Пикчу;
 • туристическа програма до ез. Титикака и плаващите острови на индианците Урос;
 • туристическа програма в Копакабана;
 • туристическа програма в Ла Пас;
 • туристическа програма в Арекипа;
 • екскурзия до островите Байестас;
 • входни такси на посещавани по програмата обекти;
 • водач от туристическа агенция „БУЛКАРТ ТРАВЪЛ”;
 • екскурзоводско обслужване с превод на български език.

Цената не включва:
 • мероприятията и екскурзиите по желание: екскурзия до Свещената долина на инките и Олантайтамбо – 125 лв.; полет над платото Наска - 245 лв. – заявяват се и се заплащат при записване;
 • допълнителни летищни такси в Перу - 6,05 щат.дол. за вътрешния полет; 10 щат.дол. за полета над платото Наска; 30,25 щат.дол. при напускане на страната (подлежат на препотвърждаване);
 • таксата за виза за Боливия – 55 щат.дол. (заплаща се на място лично) и таксата за обработка на документите за визата – 50 лв. (заплаща се при записване);
 • застраховка за времето на пътуването с покритие 10 000 € - по 2 лв. на ден за туристи до 65 г.;
 • доплащане за единична стая – 795 лв.;
 • допълнителна транзитна нощувка (ако се налага – в зависимост от полетното разписание) и трансферите летище-хотел-летище за нея;
 • напитки по време на храненията и др. разходи от личен характер;
 • такса обслужване за местните екскурзоводи и шофьори.

Записване и плащане:
 • записването за екскурзията става след сключване на договор с „Булкарт Tравъл”, внасяне на депозит (капаро) в размер на 3000 лв. и пълно плащане на останалата част от сумата се извършва не по-късно от 45 дни преди датата на отпътуване;
 • представяне на сканирано фотокопие на първите страници на паспорта с валидност минимум 6 месеца след края на пътуването.

Допълнителни изисквания:
 • паспорт с валидност минимум 6 месеца след края на пътуването;
 • за посещение на страната няма изисквания за задължителни ваксинации;
 • туристи над 65 г. възраст доплащат за застраховка;
 • цената на самолетните билети с включени летищни такси е калкулирана на база най-ниската тарифа за полетите в момента на изготвяне на офертата (София-Лима-София - 1650 лв.; Лима-Куско и Хулиака-Арекипа - 440 щат.дол.), поради което подлежи на препотвърждение при конкретна резервация; цената на самолетните билети се счита за потвърдена само при издаването им, като Туроператорът запазва правото си на промяна в пакетната цена със съответната разлика;
 • в зависимост от цената на самолетните билети е възможна промяна на датите с до 2-3 дни;
 • стойността на самолетния билет за вътрешните полети не се възстановява и билетите не могат да се презаверяват;
 • в зависимост от полетното разписание може да има транзитна нощувка – не е включена в пакетната цена, както и трансферите летище-хотел-летище за нея;
 • пакетната цена е калкулирана при курс 1 щат.дол. = 1,74 лв.; при промяна на валутния курс с 2 % и повече Туроператорът запазва правото си да променя пакетната цена;
 • Туроператорът не може да гарантира видът на двойната стая - спалня или 2 отделни легла;
 • местата в автобуса/микробуса се определят при записване;
 • „БУЛКАРТ ТРАВЪЛ” не поема отговорност при отказ за издаване на виза за посещение на Боливия от страна на местни власти; при отказ на виза таксата не се възстановява;
 • цените на допълнителните екскурзии подлежат на препотвърждаване;
 • при окончателното плащане на пакета задължително се заплаща застраховката и се събира таксата за обслужване от местните екскурзоводи и шофьори – 50 щат.дол.;
 • Туроператорът предлага сключването на застраховка «Отмяна на пътуване», която обезщетява разходи в случай на анулиране или предсрочно прекратяване на предплатено туристическо пътуване – по желание, при сключване на договора;

Доплащане (при по-малко от 20 туристи в групата): 250 лв. - при група от 16-20 туристи; 990 лв. - при група от 10-15 туристи.

Краен срок за уведомяване при недостатъчен брой туристи – 15 дни преди пътуването.

Пътуването се осъществява при минимум 10 туристи.

Туроператорът има сключена застраховка «Отговорност на туроператора» със ЗАД ”Алианц България” АД, бул. «Княз Дондуков» 59, София, тел. 02/9302126, за покриване отговорността за причинени вреди вследствие неразплащане с контрагентите си, вкл. и срещу неплатежоспособност и несъстоятелност.
Булкарт Tравъл запазва правото на промени в програмата и в последователността на изпълнението й.
Плащането към Туроператора може да бъде направено в офиса на фирмата, при оторизираните агенти или чрез банков превод по сметка на „Булкарт Травъл” ООД в УниКредит Булбанк – София: BG27 UNCR 9660 1009 3041 09 – в български лева.

Подобни оферти
Екскурзия ПЕРУ
маршрут:
Лима, Куско, Мачу Пикчу, езерото Титикака, Арекипа, пла...
Eкскурзия ПЕРУ (с каньона Колка)- вариант 1
маршрут:
Лима, Куско, Мачу Пикчу, езерото Титикака, Арекипа, пла...
Екскурзия ПЕРУ (с каньона КОЛКА) и БОЛИВИЯ
маршрут:
ПЕРУ - Лима, Куско, Мачу Пикчу, езерото Титикака, плато...
Екскурзия ПЕРУ (с каньона КОЛКА) – вариант 2
маршрут:
Лима, платото Наска, Арекипа, каньонът Колка, Пуно, езе...
Екскурзия НАЙ-ДОБРОТО от ЮЖНА АМЕРИКА – ПЕРУ, АРЖЕНТИНА, БРАЗИЛИЯ - ГАРАНТИРАНО ПЪТУВАНЕ
маршрут:
Лима, Куско, Чинчеро, Ойантайтамбо, Мачу Пикчу, Пуно, е...
дати: 06.01.2018г. 20.01.2018г. 
Екскурзия НАЙ-ДОБРОТО от ПЕРУ – ГАРАНТИРАНО ПЪТУВАНЕ
маршрут:
Лима, Куско, Чинчеро, Ойантайтамбо, Мачу Пикчу, Пуно
дати: 06.01.2018г. 20.01.2018г. 
Екскурзия НАЙ-ДОБРОТО от ПЕРУ и АМАЗОНИЯ - ГАРАНТИРАНО ПЪТУВАНЕ
маршрут:
Лима, Куско, Чинчеро, Ойантайтамбо, Мачу Пикчу, Пуно, е...
дати: 06.01.2018г. 20.01.2018г. 
Екскурзия НАЙ-ДОБРОТО от ПЕРУ и БРАЗИЛИЯ – ГАРАНТИРАНО ПЪТУВАНЕ
маршрут:
Лима, Куско, Чинчеро, Ойантайтамбо, Мачу Пикчу, Пуно, е...
дати: 06.01.2018г. 20.01.2018г. 
Екскурзия НАЙ-ДОБРОТО от ПЕРУ и АРЖЕНТИНА – ГАРАНТИРАНО ПЪТУВАНЕ
маршрут:
Лима, Куско, Чинчеро, Ойантайтамбо, Мачу Пикчу, Пуно, е...
дати: 06.01.2018г. 20.01.2018г.