Изберете
дестинация

Азия

Екскурзия ШРИ ЛАНКА – ДОКОСВАНЕ ДО РАЯ-групово пътуване
1535
11 дни / 8 нощувки

Маршрут:
Дамбула, Сигирия, Полонарува, Матале, Канди, водопадът Рамбода, Нувара Елия, Ела, Яла, Гале, Балапития, Коломбо

Дати на заминаване:
20.09.2018


ПЪРВИТЕ ПЕЧЕЛЯТ – цена при РАННО ЗАПИСВАНЕ от 1535 €

ЖИВОТЪТ Е ЕДНО ДЪЛГО ПЪТУВАНЕ И НИЕ МОЖЕМ ДА ГО НАПРАВИМ ПО-ПРИЯТНО ЗАЕДНО!

Ден 1 – София – Коломбо
Полети София–Коломбо.

Ден 2 – Коломбо – Дамбула (вечеря)
Пристигане в Коломбо, най-големият град на острова, фактическата столица на Шри Ланка, главно пристанище в държавата, финансов и търговски център. Посрещане и отпътуване за Дамбула. Сппирка в Пинавела и възможност (срещу допълнително заплащане) за посещение на сиропиталището за слонове, основано през 1975 г., за да приютява изоставените и ранени слонове. Сега броя им е над 65, вкючително малки слончета, донесени от различни краища, както и 23 новородени в резултат на размножителна програма. Пристигане в Дамбула, настаняване в хотел и свободно време. Нощувка.

Ден 3 – Дамбула – Сигирия – Полонарува – Дамбула (закуска и вечеря)
Сутринта разглеждане на древната крепост Сигирия (ЮНЕСКО), обитавана от V в.пр.Хр., първият планински манастир. Легендата разказва за краля и двамата му синове – по-големият, зъл и коварен, и по-малкият, мъдър и добър. Според традицията, престолът трябва да поеме по-големият син - Касапа, но кралят решава това да бъде по-малкият. Ядосан от решението на баща си, Касапа извършва преврат, завзема трона и го убива. Опитва се да убие и по-малкия си брат, но той избягва от страната. Страхувайки се от отмъщение, Касапа намира непристъпна скала, извисяваща се сред долина, покрита с непроходими джунгли, и построява града Сигирия, новата столица, където никой не би могъл да се добере. На върха на скалата е построен от мрамор дворец–цитадела. За да се стига до него, в основите на скалата е издялан гигантски седнал лъв, от който започват стъпала – те минават между лапите, гърлото и челюстта на лъва. Днес от лъва са останали единствено само лапите му и зидария, която е част от стълбата. Мнозина смятат Сигирия или Лъвската скала за осмото чудо на света. Пътуване към Полонарува (ЮНЕСКО) - добре устроен средновековен град, ограден със защитни стени и украсен със светилища, манастири, павилиони и др., които свидетелстват за някогашната слава на града. Градът е втората столица на Шри Ланка, след разрушаването на Анурадхапура през 983 г. и се смята за най-добре планираната археологическа местност в Шри Ланка. Освен паметниците на брахманизма, построени от Чола, тук има монументални останки от удивителния град-градина, създаден от Паракрамабаху I през XII в. Разглеждане на забележителностите: Дворецът на крал Паракрамабаху I и крал Нисанкамала; Гал Вихара с 4-те изсечени в скалите фигури на Буда и други. Връщане в Дамбула и нощувка.

Ден 4 – Дамбула – Матале – Канди (закуска и вечеря)
Посещение на пещерния храмов комплекс в Дамбула (ЮНЕСКО), който е най-големият и най-добре запазен в Шри Ланка. Построен е около голяма гранитна скала, превръщайки я във впечатляващ будистки пещерен комплекс, наречен Раджа Маха Вихара. Положен върху основата на високата скала, храмът Дамбула се състои от 5 пещери, богато украсени с религиозни символи, рисунки и скулптори, съдържа 153 будистки изображения. Има още 4 важни манастира, които заедно формират комплекс, от който през 1848 г. монасите започват националното движение срещу британците. На път за Канди се посещават екзотичните градини с подправки в Матале. Пристигане в Канди - свещено будистко място, последната столица на синхалските царе. Настаняване и нощувка.

Ден 5 – Канди – Перадения – Канди (закуска и вечеря)
Разглеждане забележителностите на Канди – Храмът на свещения зъб на Буда, Музеят на скъпоценните камъни и др., посещение на фабрики и занаятчийско селище. Храмът на зъба на Буда (Шри Далада Малигава) е известен с това, че в него се съхранява една от най-почитаните будистки реликви - зъбът на Буда. Смята се, че който го притежава, ще властва над страната, което е и причината винаги да е добре защитен. Специално за съхранението му е издигнат храмът „Далада Малигава”. Когато самият зъб се излага на показ, той се поставя в центъра на златен лотус, защото се вярва, че е открит в Индия именно върху цвят на лотус. Заради важното му религиозно и културно значение, той, заедно с целия град Канди, е включен в списъка с културното богатство на ЮНЕСКО. Възможност (срещу допълнително заплащане) за посещение на Кралската ботаническа градина в Перадения, където ще имате възможност да се разходите сред хиляди интересни цветя и дървета. Вечерта ще имате възможност да се насладите на традиционно шоу. Нощувка.

Ден 6 – Канди – водопадът Рамбода – Нувара Елия (закуска и вечеря)
На път за Нувара Елия се посещава водопадът Рамбода, 11-тият по височина водопад в Шри Ланка (109 м). Пристигане в Нувара Елия и посещение на чаена фабрика, където ще може да бъде наблюдавано приготвянето на известния цейлонски чай. Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 7 – Нувара Елия – Ела – Яла (закуска и вечеря)
Отпътуване за Яла. По време на пътуването ще се насладите на живописни гледки и редуващи се пейзажи от чаени насаждения и терасовидно разположени полета с различни видове зеленчуци. Кратка спирка в малкото градче Ела, намиращо се на 1 041 м височина, откъдето се открива впечатляваща гледка чак към Индийския океан. Пристигане в Яла. По време на сафари с джипове в Национален парк Яла ще могат да се видят различни животни. Настаняване в хотел и нощувка.

Ден 8 – Яла – Гале - Ахунгале (закуска и вечеря)
Отпътуване за град Гале, където могат да се видят много добре запазени стени от колониалното време, разходка из историческия център. Следва посещение на приют за костенурки. Само осем вида от тези древни влечуги са оцеляли до наши дни и пет от тях могат да се видят в Шри Ланка. Те често посещават южните плажове, където гнездят. Настяване в хотел в Ахунгале и нощувка.

Ден 9 – Ахунгале – Балапития – Ахунгале (закуска и вечеря)
Отпътуване за Балапития и разходка с лодка по р. Маду, която по пътя си към Индийския океан минава през влажната зона на Шри Ланка. Районът около р. Маду е истинско съкровище за биолозите и еколозите, тъй като в недостъпвните части на мангровите гори все още има много неизследвани видове. На територията на региона са установени над 100 вида птици и голям брой влечуги. По време на пътуването ще се насладите на биоразнообразието, което районът предлага на своите посетители. Връщане в Ахунгале и нощувка.

Ден 10 – Ахунгале – Коломбо – отпътуване за България (закуска)
Отпътуване за Коломбо - уникална смесица между старо и ново. Градът е управляван от португалците, холандците и англичаните и всеки един от тях оставя следи в архитектурата и забележителностите. Притежава чара на отминалите епохи, комбиниран с жизнеността и ентусиазма на модерния град. Разглеждане на забележителностите. Късно вечерта трансфер до летището за полети до София.

Ден 11 – Коломбо – София
Полети до София.

Цена до 5 юли 2018 г. вкл. след 5 юли 2018 г.
на човек в двойна стая 1 535 € 1 595 €
на човек в единична стая 1 770 € 1 830 €

Цената е за група над 25 туристи и включва:
 • самолетни билети София-Коломбо-София (с прекачване) с включени летищни такси;
 • трансфери летище-хотел-летище;
 • транспорт с туристически автобус/микробус (в зависимост от броя на туристите в групата);
 • 2 нощувки в стая с две легла в хотел “Thilanka” 4* или подобен в Дамбула;
 • 2 нощувки в двойна стая в хотел “Senani” 4* или подобен в Канди;
 • 1 нощувка в двойна стая в хотел „Quantara” 4* или подобен в Нувара Елия;
 • 1 нощувка в двойна стая в хотел “Grand Tamarind Tree” 4* или подобен в Яла;
 • 2 нощувки в двойна стая в хотел „Heritance Ahungalle” 5* или подобен 4-5*в Ахунгале;
 • 8 закуски;
 • 8 вечери;
 • туристическа програма в Сигирия;
 • туристическа програма в Полонарува;
 • посещение на пещерния храм в Дамбула;
 • посещение на градината с подправките в Матале;
 • туристическа програма в Канди;
 • посещение на водопада Рамбода;
 • туристическа програма в Нувара Елия;
 • джип сафари в Национален парк Яла;
 • туристическа програма в Гале;
 • посещение на убежище за костенурки;
 • разходка с лодка по река Маду;
 • туристическа програма в Коломбо;
 • входни такси на посещавани по програмата обекти (пещерата в Сигирия, руините в Полонарува, пещерният храм в Дамбула, храмът в Канди, Национален прак Яла и приютът за костенурки);
 • водач от туристическа агенция „БУЛКАРТ ТРАВЪЛ”;
 • екскурзоводско обслужване с превод на български език.

Цената не включва:
 • застраховка за времето на пътуването - по 2 лв. на ден (медицинската застраховка е с покритие 10 000 €);
 • мероприятия и допълнителни екскурзии, посещавани по желание (заявяват се при записване и се заплащат се в офиса на Туроператора при пълното плащане за пътуването) – посещение на убежището за слонове в Пиннавела – 55 лв.; посещение на Кралската ботаническа градина в Перадения – 50 лв.;
 • такси за снимане;
 • обяди;
 • такса обслужване за местните екскурзоводи и шофьори;
 • напитки по време на храненията и др.разходи от личен характер.

Записване и плащане:
 • записването за екскурзията става след сключване на договор с „Булкарт Tравъл”, внасяне на депозит (капаро) в размер на 850 € и пълно плащане на останалата част от сумата не по-късно от 45 дни преди датата на отпътуване.

Допълнителни изисквания:
 • необходимо е представянето на паспорт с валидност минимум 6 месеца след края на пътуването;
 • за посещаваните по програмата райони няма изисквания за задължителна ваксинация;
 • туристи над 65 г. възраст доплащат за застраховка;
 • цената на самолетните билети от и до София е калкулирана на база най-ниската тарифа в момента на изготвяне на офертата (500 €), поради което подлежи на препотвърждение при конкретна резервация; цената на самолетните билети се счита за потвърдена само при издаването им, като Туроператорът запазва правото си на промяна в пакетната цена със съответната разлика;
 • в зависимост от цената на самолетните билети е възможна промяна на датите с до 2-3 дни;
 • в зависимост от полетното разписание може да има транзитна нощувка – не е включена в пакетната цена, както и трансферите летище-хотел-летище за нея;
 • пакетната цена е калкулирана при курс 1 щат.дол. = 1,65 лв.; при промяна на валутния курс с 2 % и повече Туроператорът запазва правото си да променя пакетната цена;
 • Туроператорът не може да гарантира вида на двойната стая - спалня или 2 отделни легла;
 • при окончателното плащане на пакета задължително се заплаща застраховката и се събира таксата за обслужване от местните екскурзоводи и шофьори – щат.дол.;
 • местата в автобуса/микробуса се определят по реда на записване за пътуването;
 • Туроператорът предлага сключването на застраховка, която обезщетява разходи в случай на анулиране или предсрочно прекратяване на предплатено туристическо пътуване – по желание, при сключване на договора;
Доплащане (при по-малко от 20 туристи в групата): 55 € - при група от 16-25 туристи; 150 € - при група от 10-15 туристи.

Краен срок за уведомяване при недостатъчен брой туристи – 20 дни преди пътуването.

Пътуването се осъществява при минимум 10 туристи.

При по-малко от 10 туристи програмата се осъществява без водач от „Булкарт Травъл” и с екскурзоводско обслужване на английски език при следните цени:

Брой туристи Цена (без самолетен билет)
3 - 9 1 165 щат. дол.
2 1 225 щат. дол.

Туроператорът има сключена застраховка «Отговорност на туроператора» със ЗАД ”Алианц България” АД, бул. «Княз Дондуков» 59, София, тел. 02/9302126, за покриване отговорността за причинени вреди вследствие неразплащане с контрагентите си, вкл. и срещу неплатежоспособност и несъстоятелност.
„БУЛКАРТ ТРАВЪЛ” запазва правото на промени в програмата и в последователността на изпълнението й.
Плащането към Туроператора може да бъде направено в офиса на фирмата, при оторизираните агенти или чрез банков превод по сметка на „Булкарт Травъл” ООД в УниКредит Булбанк – София: BG27 UNCR 9660 1009 3041 09.

Подобни оферти
маршрут:
Мумбай (Бомбай), о. Елефанта, пещерите Аджанта и Елора,...
Екскурзия ШРИ ЛАНКА 2018 – ДОКОСВАНЕ ДО РАЯ-индивидуално пътуване
маршрут:
Дамбула, Сигирия, Полонарува, Матале, Канди, водопадът ...