Изберете
дестинация

Екскурзии АРМЕНИЯ

Екскурзия АЗЕРБАЙДЖАН, ГРУЗИЯ и АРМЕНИЯ
3115
лв.
14 дни / 11 нощувки

Маршрут:
Баку, Гобустан, Абшерон, Шамаки, Шеки; Греми, Алаверди, Телави, Сигнаги, манастирът Бодбе, Тбилиси, Мцхета, Боржоми, манастирът Гелати, Кутаиси, Гори, Уплисцихе; Санахин, Ахпат, ез. Севан, Ереван, Ечмиадзин, Звартноц, Гарни, манастирът Гегхард, Хор Вира

Дати на заминаване:
16.09.2018


С включени самолетни билети и летищни такси в цената!

ПЪРВИТЕ ПЕЧЕЛЯТ! БОНУС при РАННО ЗАПИСВАНЕ до 24 май 2018 г. – целодневна екскурзия до Ечмиадзин, Звартноц, Гарни и Гегхард!

ЖИВОТЪТ Е ЕДНО ДЪЛГО ПЪТУВАНЕ И НИЕ МОЖЕМ ДА ГО НАПРАВИМ ПО-ПРИЯТНО ЗАЕДНО!


Ден 1 - София – Доха
Полет от София за Доха в 22:30 ч.

Ден 2 - Доха – Баку
Кацане в Доха в 03:20 ч. и полет от Доха за Баку в 07:30 ч., където се каца в 11:20 ч. Следва разглеждане забележителностите на Баку: Старият град (ЮНЕСКО), Музеят Ширваншахов, Кулата на девицата, Кервансарай. Нощувка.

Ден 3 - Баку – Гобустан – Абшерон - Баку (закуска)
Свободен ден в Баку или по желание – полудневни екскурзии до Гобустан и Абшерон (с допълнително заплащане). Национален парк Гобустан (на около 65 км югозападно от Баку) със своите произведения на скалното изкуство е част от световно наследство на ЮНЕСКО. В него могат да се видят над 600 000 пещерни рисунки, които изобразяват пещерните хора, животни, битки, ритуални танци, кервани, образи на слънцето и звездите. Абшерон е известен с пясъчните си плажове, които се мият от водите на Каспийско море. На полуостров Абшерон са добре запазени множество исторически монументи. В едноименния национален парк могат да се видят различни видове птици и бозайници. Връщане в Баку и свободно време. Нощувка.

Ден 4 – Баку – Шамаки – Шеки (закуска)
На път за Габала се посещава джамията Джума (Петъчната джамия) в Шамаки. Пристигане в Шеки и обиколка на града – музеят на Шеки Канс, кервансарай. Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 5 – Шеки - преминаване на азербайджанско-грузинската граница - Греми – Алаверди - Телави (закуска и вечеря)
Отпътуване от Азербайджан за Грузия. Посещение на крепостта Греми (XVI в.) и катедралата Алаверди (XI в.). Пътуване към Телави. Настаняване в семеен хотел. Нощувка.

Ден 6 – Телави - Цинандали – Сигнаги – манастирът Бодбе - Тбилиси (закуска)
Сутринта посещение на местния пазар в Телави. Спирка в Цинандали. Следва посещение на традиционна грузинска винарска изба и дегустация на вино, което се прави в глинен съд. Пътуване до Сигнаги. Градът впечатлява с богатата си история - пешеходна разходка из крепостния град (XVIII в.) с добре запазена архитектура. Посещение на манастира Бодбе, където Св. Нино е погребана. Отпътуване за Тбилиси. Нощувка.

Ден 7 - Тбилиси (закуска)
Тбилиси е столицата и най-голям град на Грузия, разположен е в Южен Кавказ, на двата бряга на р. Мкхвари (Кура). Градът има стратегическо местоположение между Европа и Азия и се намира на историческия „Път на коприната”. Разглеждане забележителностите на столицата на Грузия – Тбилиси: храмът Метеки, древната крепост Нарикала, серните бани с тухлени куполи и др. Нощувка.

Ден 8 - Тбилиси - Мцхета – Боржоми - Кутаиси (закуска)
Пътуване до древната столица и религиозен център на Грузия – Мцхета, и посещение на историческите забележителности: манастира „Джвари” (Светият кръст), построен през VІ в. на мястото, където света Нино - покровителката на страната, издига дървения си кръст върху основите на съществувал преди това езически храм; катедралата „Светицховели” (Животворен стълб), където е заровен плащът на Христос. И двата храма са под егидата на ЮНЕСКО. Отпътуване за град Боржоми и посещение на минералния извор. На път за Кутаиси се разглежда манастирът Гелати (ЮНЕСКО). Нощувка.

Ден 9 - Кутаиси - Гори - Уплисцихе - Тбилиси (закуска)
Пътуване до Гори, разположен в полите на Кавказ, родно място на съветския лидер Сталин. Тук е единственото място в бившия Съветски съюз, където все още стоят издигнати негови статуи. Фото-стоп пред музея на Сталин. Разглеждане на изсечения в скалите пещерен град Уплисцихе, разположен по Пътя на коприната. Това е древен комплекс с жилищни квартали, винарски изби, пекарни и трикорабна църква, изсечени в скала. Отпътуване за Тбилиси. Нощувка.

Ден 10 - Тбилиси - Санахин – Ахпат - Дилижан - езерото Севан – Ереван (закуска)
Сутринта - преминаване на грузинско-арменската граница при Садахло. Посещение на манастира Санахин (ЮНЕСКО), изключителен пример за църковна архитектура, развила се в Армения в периода X-XIII в., уникална със своите елементи, смесица от Византийска архитектура и традиционен за региона стил на строителство. Посещение на манастира Ахпат, обявен за национално богатство (ЮНЕСКО). През Кавказките планини се достига до курортния град Дилижан, известен като „Малката Швейцария в Армения”. Пътуване до езерото Севан - „синьото око” на Армения, най-голямото в страната и едно от най-големите високопланински езера в света. Легендата разказва, че езерото Севан е част от езерото Ван. Когато турците приближават бреговете му, ги настигат нескончаеми природни бедствия, принуждавайки ги да отстъпват с викове: "СеВан" (Черен Ван). Сладководното езеро с вулканичен произход е разположено на над 1 900 м надморска височина. В Севан се вливат 28 реки и потоци, но извира само една река - Храздан. Кристално чистата му вода сменя цвета си по няколко пъти през деня (от тюркоазено синя, през изумрудено зелена до сива вечерта). Езерото е единственият голям източник на прясна вода в Армения и в цял Кавказ. Севанската скумрия – ишхан (от семейството на сьомгите) е разпространена само в района на езерото. Пътуване до Ереван. Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 11 - Ереван (закуска)
За Ереван се твърди, че е сред европейските столици с най-голям брой паметници. Из целия град са издигнати статуи, изобразяващи арменски национални герои или увековечаващи събития от национална важност. Разглеждане забележителностите на града – площад Република, Операта, Северният булевард и др. Посещение на местен пазар, където могат да се видят типични арменски плодове и подправки. Следва посещение на мемориален парк Цицернакаберд и музеят на геноцида. Посещение на „Матенадаран” – един от най-големите музеи за древни ръкописи в света и най-голямото хранилище на древни арменски текстове. Самата дума означава библиотека. Днес в "Матенадаран" се съхраняват 17 000 ръкописни книги, в т.ч. 14 000 са арменски ръкописи и 3 000 са на други езици и на други народи - арабски, гръцки, латински, славянски. Нощувка.

Ден 12- Ереван – Ечмиадзин – Звартноц – Гарни – Гегхард - Ереван (закуска)
Свободен ден в Ереван или по желание – целодневна екскурзия до Ечмиадзин, Звартноц, Гарни и Гегхард (с допълнително заплащане). Сутринта пътуване до религиозната столица на Армения – Ечмиадзин, резиденция на католикоса (главата на Арменската апостолическа църква). На всеки 7 г. там се провежда ритуал по освещаване на миро, на който се стичат хиляди вярващи от цял свят, за да видят тази церемония. Разглеждане на катедрала в Ечмиадзин (ЮНЕСКО), издигната на това място през IV в., в зората на приемането на християнската религия. Пред манастира се намира най-голямото количество хачкари в страната, като най-старият датира от IX в. Посещение на руините на катедралата Звартноц (ЮНЕСКО). Пътуване до Гарни и посещение на езически храм от III в.пр.Хр. – единственият, останал от предхристиянския период, един от най-легендарните символи на древна Армения, служил в миналото за лятна резиденция на арменските царе. Построяването му в чест на Бога на Слънцето бележи началото на цивилизования свят. Следва пътуване към средновековния манастир Гегхард (ЮНЕСКО), разположен източно от Ереван. Манастирът на свещеното копие е първият християнски манастир в арменските земи. Наречен е така заради вярването, че едно от копията, пронизали Исус на кръста, се съхранява в Гегхард. Църквите в манастира са издълбани в скалите и имат изключителна акустика. Връщане в Ереван. Нощувка.

Ден 13 - Ереван – Хор Вирап – Нораванк – Ереван (закуска)
Свободен ден в Ереван или по желание – целодневна екскурзия до Хор Вирап и Нораванк (с допълнително заплащане). Недалеч от Ереван е разположен манастирският комплекс Хор Вирап (означава "дълбока дупка"), известен с крепостта си и подземния си затвор. Пътуване през долината в сянката на Арарат, с изключителни гледки към митичната планина, до манастира Нораванк, основан през XIII в. в дълбоката клисура на р. Амагу, известен с изключително сложните си резби. Връщане в Ереван. Късно вечерта – трансфер до летището за полети до София.

Ден 14 – полети Ереван – София
Полети до София – Ереван-Доха (03:00-04:55 ч.) и Доха-София (06:50-12:00 ч.)

Цена: от 1 595 € / 3 115 лв.

Цената е за група над 20 туристи и включва:
 • самолетни билети София- Баку и Ереван-София (с прекачване в Истанбул/Доха) с включени летищни такси;
 • трансфери летище-хотел-летище;
 • транспорт с туристически автобус/микробус (в зависимост от броя на туристите в групата) в Грузия, Армения и Азербайджан;
 • 11 нощувки в стая с две легла, в т.ч. 2 нощувки – Баку (хотел "New Baku"-4*); 1 нощувка в Шеки (хотел "Issam"-4*), 1 нощувка в Телави (семеен хотел), 3 нощувки в Тбилиси (хотел "Astoria"-3*), 1 нощувка в Кутаиси (хотел"Bagrati 1003"-3*), 3 нощувки в Ереван (хотел "Silachi"-3*) или подобни хотели;
 • 11 закуски;
 • 1 вечеря;
 • туристическа програма в Баку;
 • посещение на Шамаки;
 • туристическа програма в Шеки;
 • посещение на крепостта Греми (XVI в.);
 • посещение на катедралата Алаверди (XI в.);
 • туристическа програма в Телави;
 • туристическа програма в Сигнаги;
 • посещение на манастира Бодбе;
 • туристическа програма в Тбилиси;
 • екскурзия до Мцхета;
 • посещение на Боржоми;
 • посещение на манастира Гелати;
 • разглеждане на пещерния град Уплисцихе;
 • посещение на манастира Ахпат;
 • спирка на езерото Севан;
 • посещение на манастира Санахин;
 • туристическа програма в Ереван;
 • входни такси на посещавани по програмата обекти;
 • водач от туристическа агенция „БУЛКАРТ ТРАВЪЛ”;
 • екскурзоводско обслужване с превод на български език.

Цената не включва:
 • такса за виза за Азербайджан – 25 щат.дол.
 • застраховка за времето на пътуването - по 2 лв. на ден (медицинската застраховка е с покритие 10 000 €);
 • мероприятия и допълнителни екскурзии, посещавани по желание (цените са за група от минимум 10 туристи и се заявяват при записване; заплащат се в офиса на Туроператора при пълното плащане за пътуването) – полудневна екскурзия до Гобустан – 88 лв.; полудневна екскурзия до Абшерон – 88 лв. (при включване в двете екскурзии – до Гобустан и до Абшерон се заплаща обща цена 160 лв.); вечеря с фолклорна програма в Тбилиси – 55 лв.; целодневна екскурзия до Ечмиадзин – Звартноц – Гарни – Гегхард – 75 лв.; целодневна екскурзия до Хор Вирап – Нораванк – 75 лв.
 • доплащане за единична стая – 695 лв.;
 • доплащане за вечери – в Азербайджан – 135 лв. (3 вечери); в Грузия - 150 лв. (4 вечери); в Армения - 150 лв. (4 вечери) – заявяват се при записване и се заплащат в офиса на Туроператора при пълното плащане на пътуването;
 • такса обслужване за местните екскурзоводи и шофьори - 40 щат.дол.;
 • напитки по време на храненията и др.разходи от личен характер.

Записване и плащане:
 • записването за екскурзията става след сключване на договор с „Булкарт Tравъл”, внасяне на депозит (капаро) в размер на 1500 лв. и пълно плащане на останалата част от сумата не по-късно от 45 дни преди датата на отпътуване;

Допълнителни изисквания:
 • представянето на донни от паспорт с валидност минимум 6 месеца след края на пътуването;
 • изисква се входна виза за посещение на Азербайджан (визата се получава по електронен път); за посещение на Грузия и Армения не се изисква входна виза;
 • за посещаваните по програмата райони няма изисквания за задължителна ваксинация;
 • туристи над 65 г. възраст доплащат за застраховка;
 • цената на самолетните билети от и до София е калкулирана на база най-ниската тарифа в момента на изготвяне на офертата (820 лв.), поради което подлежи на препотвърждение при конкретна резервация; цената на самолетните билети се счита за потвърдена само при издаването им, като Туроператорът запазва правото си на промяна в пакетната цена със съответната разлика;
 • в зависимост от цената на самолетните билети е възможна промяна на датите с до 2-3 дни;
 • в зависимост от полетното разписание може да има транзитна нощувка – не е включена в пакетната цена, както и трансферите летище-хотел-летище за нея;
 • пакетната цена е калкулирана при курс 1 щат.дол. = 1,60 лв.; при промяна на валутния курс с 2 % и повече Туроператорът запазва правото си да променя пакетната цена;
 • Туроператорът не може да гарантира вида на двойната стая - спалня или 2 отделни легла;
 • при окончателното плащане на пакета задължително се заплаща застраховката и се събира таксата за обслужване от местните екскурзоводи и шофьори – 40 щат.дол.;
 • местата в автобуса/микробуса се определят по реда на записване за пътуването;
 • Туроператорът предлага сключването на застраховка, която обезщетява разходи в случай на анулиране или предсрочно прекратяване на предплатено туристическо пътуване – по желание, при сключване на договора;
Доплащане (при по-малко от 20 туристи в групата): 170 лв. - при група от 16-20 туристи; 440 лв. - при група от 10-15 туристи.

Краен срок за уведомяване при недостатъчен брой туристи – 20 дни преди пътуването.

Пътуването се осъществява при минимум 10 туристи.

При по-малко от 10 туристи програмата се осъществява без водач от „Булкарт Травъл” и с екскурзоводско обслужване на английски език при следните цени:

Брой туристи Цена (без самолетни билети София-Баку и Ереван-София)
8 2 545 лв.
6 2 655 лв.
2 3 825 лв.

Туроператорът има сключена застраховка «Отговорност на туроператора» със ЗАД ”Алианц България” АД, бул. «Княз Дондуков» 59, София, тел. 02/9302126, за покриване отговорността за причинени вреди вследствие неразплащане с контрагентите си, вкл. и срещу неплатежоспособност и несъстоятелност.
„БУЛКАРТ ТРАВЪЛ” запазва правото на промени в програмата и в последователността на изпълнението й.
Плащането към Туроператора може да бъде направено в офиса на фирмата, при оторизираните агенти или чрез банков превод по сметка на „Булкарт Травъл” ООД в УниКредит Булбанк – София: BG27 UNCR 9660 1009 3041 09.