Изберете
дестинация

Екскурзии АРЖЕНТИНА

Екскурзия НЕПОВТОРИМАТА ПАТАГОНИЯ (Аржентина и Чили), УРУГВАЙ водопадите ИГУАСУ и БРАЗИЛИЯ
Екскурзия НЕПОВТОРИМАТА ПАТАГОНИЯ (Аржентина и Чили), УРУГВАЙ водопадите ИГУАСУ и БРАЗИЛИЯ Аржентина
Аржентина е държава в Южна Америка, която се простира на площ от 2 777 410 кв. км и граничи с Бразилия, Парагвай, Боливия, Чили и Уругвай. Столицата ѝ́ е Буенос Айрес. Населението ѝ&#
...
» прочети повече
8395
лв.
16 дни / 13 нощувки

Маршрут:
Буенос Айрес, Ушуая с националния парк „Огнена земя” и канала „Бигъл”, Ел Калафате, националният парк „Лос Гласиарес” с ледника Перито Морено, Пещерата на милодоните и националният парк „Торес дел Пайне”, Монтевидео, водопадите Игуасу, Рио де Жанейро

Дати на заминаване:
23.10.2018


С включени самолетни билети и летищни такси в цената!


Ден 1 - София –Буенос Айрес
Полети София–Буенос Айрес.

Ден 2 - Буенос Айрес
Пристигане сутринта в Буенос Айрес, най-елегантният и оживен град в Южна Америка. Следва туристическа обиколка на аржентинската столица, по време на която ще видите: един от най-широките булеварди в света - Авеню „9 де Хулио”; Пласа де Майо – главният политически площад на Аржентина със знаковите сгради на Кабилдо (старото Кметство) и Катедралата и др. Следва посещение на районите: Сан Телмо, който днес е един от най-модерните и желани за живеене в Буенос Айрес, работническият квартал Ла Бока (почти в края на града) е известен с разноцветните си къщи в ярки цветове и с това, че тук са живяли италиански моряци и докери през XIX в., Пуерто Мадеро – старото пристанище на града; Палермо – най-зелената зона на града, където на площ от около 3000 декара (3 км2) са разположени градини, паркове и изкуствени езера, заобиколени от красиви сгради; кварталът на богатите в Буенос Айрес - „Реколета”, наричан „Париж на Латинска Америка”, изискан и изтънчен, предлагащ множество паметници и музеи (в гробището му са погребани всички знаменити личности на Аржентина, вкл. Ева Дуарте, известна като Евита Перон). Връщане в хотела. Вечерта, по желание - посещение на танго-шоу в клуб за аржентинско танго. Нощувка.

Ден 3 - Буенос Айрес – Ушуая (закуска)
Трансфер до летището за полет до Ушуая, най-големият град на остров Огнена земя и най-южният град в света. Подобно на Рио Гранде, Ушуая е нараснал бързо през последните няколко години, благодарение на имиграцията и електронната промишленост в района. Ушуая и нейната природа е вдъхновила за научни изследвания и фантазии Жул Верн, Чарлз Дарвин и Емилио Салгари. Посрещане и трансфер до хотела. Нощувка.

Ден 4 - Ушуая - Национален парк „Огнена земя” - Канала Бигъл – Ушуая (закуска)
Полудневна екскурзия до най-южната защитена природна територия на острова и единственият национален парк с излаз на море - „Тиера дел Фуего” („Огнена земя”), с площ от 630 км2. Разположен е на 12 км на запад от град Ушуая, близо до границата с Чили. В парка ще се запознаете с различни представители на растителния свят, а от фауната се отличават червеникави лисици, бобри, диви зайци и над 90 вида птици. И накрая се достига края на път № 3, дълъг 3063 км, който започва от Буенос Айрес и завършва в Национален парк „Огнена земя“. Следобед, разходка с корабче по канала „Бигъл“, който получава името си благодарение на експедицията от Чарлз Дарвин - от залива на Ушуая към Исла де лос Лобос (Островът на морските лъвове), където е местообитанието на малка колония от скалисти и магеланови корморани. По време на пътуването се вижда фарът, който носи френското име на петте островчета Les Eclaireurs – „Просветителите”. На Исла де лос Пахарос (Островът на птиците) живеят многобройни видове птици, напр. корморани, чайки, патици, албатроси и др. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 5 - Ушуая – Ел Калафате (закуска)
Сутринта трансфер до летището за полет до Ел Калафате. Трансфер до хотела и настаняване. Свободно време. Нощувка.

Ден 6 - Ел Калафате - ледника Перито Морено - Ел Калафате (закуска)
Целодневна екскурзия до ледника Перито Морено. Пътуване през националния парк „Лос Гласиарес” (ЮНЕСКО), в който има 47 големи и безброй малки ледници. Казват, че общият им брой в цяла Патагония е над 350. В южната част на парка и на езерото Архентино е един от най-красивите ледници, който може да бъде видян не само в Андите, но и в целия свят – Перито Морено. Известен е най-вече с динамичните промени, настъпващи с него (това е един от малкото ледници, които все още растат), както и с откъсващите се от него ледени късове. Перито Морено е дълъг 31 км, широк 5 км и висок 60 м. Ледникът е кръстен на Франсиско Морено - аржентинския изследовател и откривател, който практически открива Патагония за света. Придвижва се към единия ръкав на езерото Архентино с 2 м на ден. Това е причината от него да се откъртват огромни късове лед, които плават в Канала на айсбергите. Няколко пъти от 1917 г. насам, напредвайки, ледникът спира водата в този канал и го превръща в язовир. Посещение на ледника Перито Морено - един от най-зрелищните турове в цяла Патагония. Гледката е невероятна, когато отвреме-навреме ледът се пропуква, тук-там се отчупва някое малко или по-голямо парче лед и полита към водата. След него се посипва водопад от искрящ леден прах, подобно на ледена комета, и със странен звук снежната лавина се изсипва в езерото. Долу, в подножието на ледената стена, плават десетки айсбергчета с най-разнообразни форми и размери, създадени от сняг, паднал преди стотици години, пресовани от тежестта на времето и следващите снегове. Това са реки от бавно движещи се ледове, които се спускат към реки, езера и фиорди. Връщане в Ел Калафате. Нощувка.

Ден 7 - Ел Калафате - Пуерто Наталес (закуска)
Трансфер до автогарата в Ел Калафате и пътуване до Пуерто Наталес (Чили). Тук местните преживяват главно от овцевъдство и риболов, а в последните години – и от развитието на града като важен туристически център и отправна точка за известния национален парк „Торес дел Пайне”. Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 8 - Пуерто Наталес – Пещерата на милодоните – Национален парк „Торес дел Пайне” – Пуерто Наталес (закуска и обяд)
Посещение на „Пещерата на милодоните”, задължителна спирка за пътуващите през Южна Америка. Разположена е на хълма Бенитез, на 25 км северозападно от Пуерто Наталес. Преди повече от 10 хил. год. милодоните (гигантските ленивци) обитават земите на Чилийска Патагония. Тези растителноядни бозайници, които вече са изчезнали, са били с ръст 2 пъти по-голям от човешкия, червеникавокафява козина, тяло на мечка гризли и опашка на голямо кенгуру. Вътре в пещерата има модел на милодон. Следва посещение на най-зрелищния световен биосферен резерват – Национален парк „Торес дел Пайне” (ЮНЕСКО), с неговите внушителни 3000-метрови кули от розов гранит, част от планинската верига Кордилера Пайне. Територията му от над 1 800 декара (1,8 км2) включва езера, лагуни, водопади, ледници, хълмове, възвишения и др. Пътечки криволичат из изумрудено зелените гори, покрай ромолящи поточета, лъчисто сини ледници. Паркът е дом на щраусови стада, кондори от Андите, фламинго, лама гуанако, пума и др. Кратка разходка до водопада Салто Гранде. Следва обяд и разходка край езерото Грей с гледка към айсбергите и част от ледника Грей от другата страна на езерото, където отново се разкриват невероятни пейзажи. В парка има възможност да се видят и езерата Сармиенто, Норденскьолд, Пехое, Амарга и др. Връщане в Пуерто Наталес. Нощувка.

Ден 9 - Пуерто Наталес – Ел Калафате – Буенос Айрес (закуска)
Трансфер от автогарата в Пуерто Наталес до летището в Ел Калафате за полет до Буенос Айрес. Посрещане и настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка.

Ден 10 - Буенос Айрес - посещение на ранчо на гаучоси в пампата – Буенос Айрес (закуска)
Свободен ден в Буенос Айрес. По желание - целодневно посещение на ранчо на гаучоси в пампата (аржентинската равнина). Само на 2 часа път от Буенос Айрес ще имате възможност да се запознаете с начина на живот и невероятните умения на “рицарите на пампата” – гаучосите, облечени в торбести панталони до коленете, със сомбреро или шапка, със задължителна кърпа около врата и ботуши с шпори. Ще имате възможност да опитате прочутото аржентинско “асадо” (печено телешко). Казват, че тайната на превъзходния му вкус се крие в начина на отрязване на месото и в поддържането на подходящ огън при приготвянето. Следобед ще може да се разходите в градини от вековни дъбови и евкалиптови дървета, палми и магнолии, както и да се включите в различни дейности като разходка с файтон, плуване в басейна, тенис, волейбол, пинг понг и др. Връщане в Буенос Айрес. Нощувка.

Ден 11 - Буенос Айрес - Монтевидео (Уругвай) – Буенос Айрес (закуска)
Свободен ден в Буенос Айрес. По желание - целодневна екскурзия до Монтевидео - пътуване с ферибот през естуара на Рио де ла Плата до столицата на Уругвай – Монтевидео. Разглеждане на забележителностите: Старият град в близост до пристанището, Катедралата, Кабилдо (Старото кметство), театъра “Солис”, пл.”Независимост” със статуята на генерал Артигас – баща на уругвайската държава и др. Връщане в Буенос Айрес. Нощувка.

Ден 12 - Буенос Айрес – Игуасу (закуска)
Трансфер до летището и полет до Игуасу. Природният феномен се състои от 275 водопада, наредени в подкова с дължина 2 700 м, а водите им падат от 70–80 м височина. През 1984 г. ЮНЕСКО обяви това място за световно природно наследство поради красотата на природата и биологичното разнообразие в тези субтропични гори. Най-известният водопад в системата е „Гърлото на Дявола”, наречен така заради изливащата се от три страни вода. Широчината му е 150 м, като именно той бележи границата между Бразилия и Аржентина. Посещение на националния парк Игуасу от аржентинска страна. Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 13 - Игуасу – Рио де Жанейро (закуска)
Разглеждане на водопадите и от бразилска страна Полет до Рио де Жанейро. Трансфер до хотела и настаняване. Свободно време. Нощувка.

Ден 14 - Рио де Жанейро (закуска и обяд)
Панорамна обиколка на Рио с посещение на двете най-важни забележителности: статуята на Христос Спасителя на хълма Корковадо и хълма Sugar Loaf (Захарната бучка). След пътуване през живописната Лагуна Родриго де Фрейтас се стига до подножието на хълма Корковадо със статуята на Христос Спасителя, едно от 7-те "нови чудеса на света". От подножието се вижда целият град – плажовете Копакабана, Ипанема и Леблон, Ботаническата градина, Жокейския клуб и Лагуната. Посещение на хълма Захарната бучка (изкачване с лифт). Гледката към километричните плажове на Рио и тропическите гори е незабравима! Вечерта по желание – посещение на фееричното самба шоу в „Плататофма” - най-големият спектакъл с мелодии, песни и характерни танци от автентичния бразилски фолклор. Шоуто завършва с парад на костюми в цветовете на бразилското знаме - зелено (като дърветата и горите), жълто (като златото и богатствата на страната), синьо (като небето) и бяло (символ на мира). Нощувка.

Ден 15 - Рио де Жанейро (закуска)
Свободно време с възможност за разходка из бутиците на Ипанема, магазините на Копакабана, посещение на прочутия стадион Маракана, или плаж близо до хотела. Следобед трансфер до летището и полет за София.

Ден 16 - София
Пристигане в София.
Цена: от 8 395 лв.

Цената е за група над 20 туристи и включва:
 • самолетни билети София-Буенос Айрес и Рио де Жанейро-София (с прекачване) с включени летищни такси;
 • самолетен билет Буенос Айрес-Ушуая;
 • самолетен билет Ушуая-Ел Калафате;
 • самолетен билет Ел Калафате-Буенос Айрес;
 • самолетен билет Буенос Айрес-Игуасу;
 • самолетен билет Игуасу-Рио де Жанейро;
 • трансфери летище–хотел–летище;
 • транспорт с автобус/микробус (в зависимост от броя на пътуващите в групата) по програмата;
 • 4 нощувки в стая с две легла в хотел “Rochester Concept” или подобен в Буенос Айрес;
 • 2 нощувки в стая с две легла в хотел „Altos de Ushuaia” или подобен в Ушуая;
 • 2 нощувки в стая с две легла в хотел “Rochester Calafate” или подобен в Ел Калафате;
 • 2 нощувки в стая с две легла в хотел “IF Patagonia” или подобен в Пуерто Наталес;
 • 1 нощувки в стая с две легла в хотел “Jardin del Iguazu” или подобен в Игуасу;
 • 2 нощувки в стая с две легла в хотел “Windsor Martinique” или подобен в Рио де Жанейро;
 • 13 закуски;
 • 1 обяд (в кутия) по време на посещението на националния парк „Торес дел Пайне”;
 • 1 обяд в Рио де Жанейро;
 • туристическа програма в Буенос Айрес;
 • разглеждане на националния парк „Тиера дел Фуего” („Огнена земя”);
 • разходка по канала Бигъл;
 • посещение на националния парк „Лос Гласиарес” с ледника Перито Морено;
 • посещение на „Пещерата на милодоните”;
 • посещение на националния парк „Торес дел Пайне”;
 • туристическа програма в района на водопадите Игуасу – от аржентинска и бразилска страна;
 • туристическа програма в Рио де Жанейро;
 • входни такси на посещавани по програмата обекти;
 • водач от туристическа агенция „БУЛКАРТ ТРАВЪЛ” (при минимум 10 туристи);
 • екскурзоводско обслужване с превод на български език.

Цената не включва:
 • мероприятия и допълнителни екскурзии, посещавани по желание (цените са при минимум 10 туристи и подлежат на препотвърждаване; заплащат се най-късно при окончателното плащане на пакета) - целодневно посещение на ранчо на гаучоси (с включен обяд) – 212 щат.дол.; целодневна екскурзия с ферибот до Монтевидео и панорамна обиколка с местен екскурзовод (с включен обяд) – 363 щат.дол.; посещение на танго-шоу (с включени вечеря и трансфери) – 125 щат.дол.; посещение на самба-шоу в «Платаформа» (с включени трансфери и BBQ вечеря в Churrascaria Ipanema) – 160 щат.дол.
 • доплащане за единична стая – 1 675 лв.
 • застраховка за периода на пътуването с покритие 10 000 € - по 2 лв. на ден за туристи до 65 г.;
 • такса обслужване за местните екскурзоводи и шофьори;
 • напитки по време на храненията и др. разходи от личен характер.

Записване и плащане:
 • записването за екскурзията става след сключване на договор с „Булкарт Tравъл”, внасяне на депозит (капаро) в размер на 3 500 лв.; второ плащане от 2 500 лв. – до 15.08.2018 г.; пълно плащане на останалата част от сумата се извършва не по-късно от 45 дни преди датата на отпътуване.

Допълнителни изисквания:
 • паспорт с валидност минимум 6 месеца след датите на пътуването;
 • за посещение на страните по програмата не се изисква се издаване на входна виза;
 • за посещаваните в програмата райони няма задължителни изисквания за ваксинация;
 • туристи над 65 г. възраст доплащат за застраховка;
 • цената на самолетните билети от и до София е калкулирана на база най-ниската тарифа по полети на редовни авиолинии в момента на изготвяне на офертата (1 725 лв.), поради което подлежи на препотвърждение при конкретна резервация; цената на самолетните билети може да се променя и се счита за потвърдена само при издаването им, като Туроператорът запазва правото си на промяна в пакетната цена със съответната разлика.
 • цената на самолетните билети по програмата може да се променя и се счита за потвърдена само при издаването им. Туроператорът си запазва правото на промяна в пакетната цена със съответната разлика. Цените на самолетните билети в момента на изготвяне на офертата са: Буенос Айрес-Ушуая; Ушуая-Ел Калафате, Ел Калафате-Буенос Айрес; Буенос Айрес-Игуасу и Игуасу-Рио - общо 1 080 щат. дол.
 • в зависимост от цената на самолетните билети е възможна промяна на датите с до 2-3 дни;
 • възможно е водачът на групата да не пътува от/до София заедно с нея, както и да не е на летището при пристигането или отпътуването на групата;
 • в зависимост от полетното разписание може да има транзитна нощувка – не е включена в пакетната цена, както и трансферите летище-хотел-летище за нея;
 • пакетната цена е калкулирана при курс 1 щат.дол. = 1,65 лв.; при промяна на валутния курс с 2 % и повече Туроператорът запазва правото си да променя пакетната цена;
 • Туроператорът не може да гарантира видът на двойната стая - спалня или 2 отделни легла;
 • местата в автобуса/микробуса се определят по реда на записване за пътуването;
 • цените на допълнителните екскурзии и мероприятия подлежат на препотвърждаване и се заплащат най-късно при окончателното плащане на пакета;
 • при окончателното плащане на пакета задължително се заплаща застраховката и се събира таксата за обслужване от местните екскурзоводи и шофьори – 45 щат.дол.;
 • Туроператорът предлага сключването на застраховка «Отмяна на пътуване», която обезщетява разходи в случай на анулиране или предсрочно прекратяване на предплатено туристическо пътуване – по желание, при сключване на договора;
Доплащане (при по-малко от 20 туристи в групата): 130 лв. - при група от 16-20 туристи; 790 лв. - при група от 10-15 туристи.

 • Краен срок за уведомяване при недостатъчен брой туристи – 20 дни преди пътуването.
 • Пътуването се осъществява при минимум 10 туристи.

Туроператорът има сключена застраховка «Отговорност на туроператора» със ЗАД ”Алианц България” АД, бул. «Княз Дондуков» 59, София, тел. 02/9302126, за покриване отговорността за причинени вреди вследствие неразплащане с контрагентите си, вкл. и срещу неплатежоспособност и несъстоятелност.
Булкарт Tравъл запазва правото на промени в програмата и в последователността на изпълнението й.
Плащането към Туроператора може да бъде направено в офиса на фирмата, при оторизираните агенти или чрез банков превод по сметка на „Булкарт Травъл” ООД в УниКредит Булбанк – София:
BG27 UNCR 9660 1009 3041 09 – в български лева.Подобни оферти
маршрут:
Буенос Айрес, Ушуая с националния парк „Огнена земя” ...
дати: 23.10.2018г. 
маршрут:
Буенос Айрес, Ушуая с националния парк „Огнена земя”, ...
дати: 12.10.2018г. 26.10.2018г. 
маршрут:
Буенос Айрес, Ушуая с националния парк „Огнена земя”, Е...
дати: 12.10.2018г. 26.10.2018г. 
маршрут:
Буенос Айрес, водопадите Игуасу, Рио де Жанейро
дати: 25.08.2018г. 29.09.2018г. 
Екскурзия НЕПОВТОРИМАТА ПАТАГОНИЯ (Аржентина и Чили) и водопадите ИГУАСУ и БРАЗИЛИЯ
маршрут:
Буенос Айрес, Ушуая с националния парк „Огнена земя” и ...